Albaiulianca Mihaela Popa a câștigat o medalie de aur la Campionatul Național de Marș

- Din Judet - martie 29, 2023
Distribuie

Legitimată la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Mihaela Popa a obținut medalia de aur la Campionatul Național, în proba de 35 de kilometri marș.

Campionatul Național de Marș a avut loc sâmbătă, 25 martie, în Slovacia, cu ocazia desfășurării competiției sportive „World Athletics Racewalking Tour Gold Level Meeting”. Practic, competiția „World Athletics Racewalking Tour Gold Level Meeting”, desfășurată pe un traseu omologat la nivel internațional, a contat ca etapă a campionatului național. Astfel, având în vedere că traseul este omologat, rezultatul și timpii obținuți vor conta în calificarea atleților români la viitoarele turnee internaționale.

La World Athletics Racewalking Tour Gold Level Meeting au participat peste 230 de sportivi din 30 de tari. Mihalea Popa (fostă Acatrinei), sportivă cu dublă legitimare (CS Unirea Alba Iulia/ CSM Unirea Alba Iulia), a terminat pe locul 23 la general și pe locul 1 în clasamentul național, reușind astfel să câștige titlul național cu timpii: 3:15:56, se precizează într-un comunicat al CS Unirea Alba Iulia.

La general (nivel internațional), competiția a fost câștigată de dubla campioana mondiala, Kimberly Garcia Leon, din Peru, care a bătut recordul mondial. În clasamentul național, sportiva din Alba Iulia a fost urmată de Sorana Țuțu și Mihaela Pușcașu, ambele de la CS Universitatea Reșița.

Cealaltă sportivă a CS Unirea Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, Ana Rodean, a fost nevoită să abandoneze la km 18.

„A fost o cursă istovitoare în care Ana și-a dorit un nou record național. După pregătirea pe care a făcut-o era perfect realizabil. A forțat prea mult pe prima parte a cursei și, apoi, dându-și seama că nu va reuși, a renunțat și a abandonat. Mihaela, cu mult efort și sacrificiu, a reușit sa-și adjudece un nou titlu foarte muncit”, a spus profesorul Gabriel Avram, antrenorul celor două sportive.

De menționat este că Mihaela Popa și Ana Rodean vin după două medalii, de aur și argint, obținute la începutul lunii martie, la Campionatul Național de Marș, în proba de 20 de kilometri, se mai spune în comunicat.

Service camioane
Comments are closed.