AlbaFest 2024 aduce la Alba Iulia artiști de top, pentru un weekend epic!

- Actualitate - mai 11, 2024
Distribuie

Marcă înregistrată a municipalității din Alba Iulia și unul dintre evenimentele muzicale cele mai importante din Transilvania, AlbaFest® revine în Piața Cetății Alba Carolina pentru încă o episod epic.

Două anotimpuri, două luni, un singur festival

AlbaFest® 2024 va începe primăvara și se va încheia… vara. 31 mai este prima seară de show și va fi dedicată, în principal, iubitorilor de rock. În rolurile principale – CARGO, OVIDIU ANTON, RIFF și ANTRACT.

Următoarele două seri, pe 1 și 2 iunie, sunt rezervate hiturilor de top și artiștilor care fac topurile să existe și boxele să explodeze: IRINA RIMES, PUYA, RALUKA, FELI,  ALEXIA & THE URS, FLY PROJECT, EMAA, FLORIAN RUS, ADI ISTRATE & EVA TIMUȘ, MISHA MILLER, VESCAN și MIRA sunt capetele de afiș și garanțiile de super-show-uri, anul acesta, la AlbaFest®.

„Evoluția de la clasicul și românescul Zilele Orașului până la ceea ce este azi AlbaFest®, unul dintre evenimentele de top din Transilvania și chiar întreaga Românie, a fost una pe cât de firească, pe atât de grea. Dar și rezultatul e pe măsură, pentru că AlbaFest® atrage turiști în oraș mai mult decât orice alt eveniment al nostru, al municipalității. Nu degeaba îl considerăm main-eventul fiecărui sezon turistic în Cetatea din Alba Iulia. Nu mă îndoiesc nicio clipă că și în acest an vom vedea la AlbaFest®  oameni veniți din toată țara, pentru că sunt greu de găsit show-uri de asemenea calibru care să fi fost și să fie, în continuare, cu acces complet liber pentru public.” spune  Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

La rândul său, Robert Roman, managerul Centrului Cultural Palatul Principilor Alba Iulia, care se ocupă de organizarea tuturor evenimentelor importante din Cetate, adaugă “AlbaFest® e opener-ul neoficial pentru sezonul festivalurilor din vara asta în România, care se vor întâmpla abia pe la mijlocul verii. AlbaFest® e, în egală măsură, cel mai bun motiv pentru oricine să petreacă măcar un weekend vibrant în Cetate. Ne-am dorit ca anul ăsta să fim noi primii, am făcut toate demersurile din timp, la timp, și suntem gata să vă invităm să vă bucurați de vibe-ul primului festival important al anului, aici, în Cetatea Alba Carolina, din 31 mai până în 2 iunie. ”

AlbaFest® 2024 este, însă, mai mult decât muzică și show-urile din cele 3 seri, de pe scena mare din Piața Cetății. Cei mici vor avea, de 1 iunie, o zonă uriașă, cu o mulțime de atracții, dedicată exclusiv lor și amenajată pe esplanada din fața Traseului celor 3 Fortificații.

Gastronomia, va fi la rândul său, reprezentată și promovată, în zona deja tradițională, cea a șanțurilor de vest ale Cetății Alba Carolina, în jurul podului care duce spre Poarta a IV-a.

Finalul AlbaFest® ne va aduna, din nou, în Piața Cetății și toată zona din jur, pentru un spectacol grandios, dar de data aceasta pe… cer.

31 mai, 1 iunie, 2 iunie – salvați datele, cetatea vibrează din nou, la AlbaFest® 2024!

O galerie foto cu artiștii AlbaFest® 2024 este disponibilă aici.

Service camioane
Comments are closed.