Alba Iulia: Scriitorul Barbu Ștefănescu Delavrancea, omagiat la 166 de ani de la naștere

- Actualitate - aprilie 11, 2024
Distribuie

Joi, 11 aprilie 2024, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 12.00, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor organiza un moment de omagiere al celui care a fost prozatorul, dramaturgul, gazetarul, avocatul și oratorul Barbu Ștefănescu Delavrancea. Momentul depunerii de flori, la bustul acestuia, va fi însoțit de un medalion literar, căruia îi va da citire bibliotecara Ana-Maria Pienar.

Alături de momentul festiv de pe Aleea Scriitorilor, pe parcursul zilei, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, vor fi postate informații și fotografii interesante cu și despre scriitorul Barbu Ștefănescu Delavrancea, alături de recomandări de carte din opera acestuia. La sediul bibliotecii județene poate fi vizitată o expoziție tematică cu volume din opera lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, cărți disponibile și pentru împrumut la domiciliu.

Barbu Ștefănescu Delavrancea (n. 11 aprilie 1858, București – d. 29 aprilie 1918, Iași ) este unul dintre cei mai cunoscuți prozatori și dramaturgi din literatura românească, opera sa fiind tradusă și în străinătate. Avocat de profesie s-a remarcat printr-un dar oratoric de excepție. A fost membru al Academiei Române și primar al Bucureștiului și a rămas în memoria colectivă, întâi de toate, prin trilogia dramatică formată din „Apus de soare” (1909), „Viforul” (1910) și „Luceafărul” (1910), deși opera sa numără zeci de nuvele și povestiri, dramaturgie și publicistică. (comunicat)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.