Alba Iulia: Proba de verificare a cunoștințelor în vederea admiterii în colegiile naționale militare

- Din Judet - mai 19, 2023
Distribuie

Astăzi are loc proba de verificare a cunoștințelor în vederea admiterii în colegiile naționale militare

317 elevi din clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină astăzi proba de verificare a cunoștințelor (test grilă) în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, în vederea admiterii în colegiile naționale militare.

Proba durează 3 ore și constă din susţinerea unui test de verificare a cunoştinţelor la disciplinele: Matematică (10 itemi Algebră+10 itemi Geometrie) şi Limba şi literatura română (10 itemi), conform programelor şcolare valabile pentru Evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a, promoția 2023.

Pentru a fi declarați „Admis”, candidații trebuie să obțină minim nota 6,00 la testul grilă. Rezultatele la testul grilă se vor afișa astăzi.

Proba de verificare a cunoştinţelor reprezintă prima etapă a admiterii. În a doua etapă, candidaţii care au fost declaraţi „Admis” la proba de verificare a cunoştinţelor şi au participat la Evaluarea naţională sunt ierarhizaţi şi repartizaţi în colegiile naţionale militare, în data de 6.07.2023 (afişarea rezultatelor preliminare), în funcţie de media finală de admitere şi opţiunile exprimate în fişa de înscriere specifică, în limita numărului de locuri aprobate pentru colegiile naţionale militare.

Pe site-ul oficial al colegiului, http://www.colmil-mv.ro/, sunt disponibile toate informațiile legate de admiterea în colegiile naționale militare

Le urăm mult succes tuturor candidaților!

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.