Alba Iulia: „Poezii pe șase corzi” pe versurile poetului Emil Brumaru

- Din Judet - iunie 19, 2023
Distribuie

Luni, 19 iunie 2023, de la ora 17.00, sunteți invitați la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, pentru o nouă întâlnire muzical-creativă, în cadrul proiectului „Poezii pe șase corzi”.

Cu sau fără chitară, sunteți la fel de bine primiți în rândurile celor care vor cânta, recita și, în cele din urmă, vor crea: versuri, muzică, bucurie și frumos, inspirându-se din poeziile lui Emil Brumaru, ales de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba ca autor al lunii, pentru această nouă activitate a clubului de poezie și muzică. Acesta a fost câștigătorul celei de-a doua ediții a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” OPERA OMNIA, decernat în anul 2018, la casa memorială din Lancrăm. Evenimentul, de înaltă ținută culturală, este organizat anual de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș, alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Născut în 1939, Emil Brumaru este unul dintre cei mai importanți poeți români contemporani. Laureat al Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” (2001) pentru Opera Omnia, Brumaru a primit în 2011 premiul revistei „Observator Cultural”, de asemenea pentru Opera Omnia. Poemele sale au fost incluse în antologii din România, Germania, Franța și Anglia.

În cadrul întâlnirii veți avea parte și de o scurtă informare privind viața și activitatea lui Emil Brumaru, alături de referințe critice și recomandări de lectură, volume numai bune de împrumutat acasă.

„Poezii pe șase corzi” este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Prin intermediul acestuia, se urmărește promovarea colecțiilor bibliotecii, a poeților, a poeziei și textelor cântate, a cântecelor, a creatorilor, în vederea atragerii de noi categorii de public spre bibliotecă, stimularea actului de creație, cu scop de informare, educare și recreere.

Comunicat

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.