Alba Iulia: Pentru prima dată în istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg

- Din Judet - februarie 1, 2024
Distribuie

*Începând de luni, 5 februarie, o primă expoziție de bază va putea fi vizitată gratuit, pe
parcursul întregii luni (sursa foto: Primăria Municipiului Alba Iulia)

Pentru prima dată în istorie, Palatul Principilor Transilvaniei devine accesibil publicului larg, începând de luni, 5 februarie, odată cu deschidea oficială a muzeului cu același nume.

Vizitatorii vor putea admira o primă expoziție de bază, care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimente cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor. Între curatorii virtuali ce îi vor întâmpina pe musafirii curioși se numără și Regina Isabella, care își va spune povestea, alături de o serie de personaje relevante pentru diversele epoci.

Acestei prime părți a expoziției permanente îi vor urma în scurt timp alte două, care vor aduce în prim-plan și mai multe personaje principale: principi, principese, guvernatori și mandatați imperiali care au jucat un rol semnificativ în evoluția Transilvaniei.

Accesul în sectorul expozițional se va face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, în baza unui bilet de intrare care va fi eliberat gratuit pe perioada lunii februarie. Pentru o experiență cât mai relevantă în cadrul muzeului, vizitele vor beneficia de ghidaj de specialitate, acestea fiind programate din jumătate în jumătate de oră, începând cu ora 9.00. Astfel, ultima intrare în expoziție are loc la ora 16.30. Pentru același considerent, nu va fi permis accesul grupurilor mai mari de 15 persoane o dată.

Începând cu această lună, Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei va fi deschis de marți până duminică, între orele 9.00 și 17.00, excepție făcând ziua de luni, 5 februarie, ziua inaugurării, când sunteți așteptați, cu drag, în vizită.

Muzeului Palatului Principilor Transilvaniei – comunicat

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.