Sărbătoarea Întâmpinării Domnului: Ce nu este bine să faci pe 2 februarie!

- Diverse - februarie 2, 2024
Distribuie

Tradiții și interdicții

Potrivit calendarului ortodox și în cel greco-catolic, pe 2 februarie, creștinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnului, un moment de aducere a pruncului Iisus la Templul Vechi din Ierusalim. Cu o semnificație profundă, această sărbătoare este însoțită de tradiții și interdicții, pe care credincioșii le respectă cu sfințenie.

La 40 de zile de la Crăciun, Întâmpinarea Domnului este marcată printr-o cruce roșie, simbol al importanței acestei zile în calendarul liturgic.

Datorită faptului că în acest an sărbătoarea cade într-o zi de vineri, mulți credincioși aleg să țină post, având dezlegare la consumul de pește.

Cu toate acestea, există și interdicții stricte în această zi. Se spune că cine îndrăznește să desfășoare treburi gospodărești va atrage asupra sa probleme și necazuri. De asemenea, activități precum spălatul rufelor, coaserea sau tricotatul sunt strict interzise în această zi sfântă.

Nunțile de Întâmpinarea Domnului sunt de asemenea interzise, deoarece se crede că cei care se căsătoresc în această zi vor avea parte de ghinion în viața lor de cuplu.

O altă tradiție populară spune că cei născuți în această zi vor avea parte de numeroase probleme și ghinioane de-a lungul vieții lor.

Astfel, cu toate că Întâmpinarea Domnului este o sărbătoare a bucuriei și a închinării, credincioșii sunt sfătuiți să respecte cu sfințenie aceste tradiții și interdicții, încredințați că astfel vor atrage binecuvântarea divină în viețile lor.

The post Sărbătoarea Întâmpinării Domnului: Ce nu este bine să faci pe 2 februarie! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.