Educative

Alba Iulia: ”Geneza”, prima expoziție a anului

1 Mins read

La Galeria de artă a municipiului Alba Iulia a avut loc, vineri după amiază, vernisajul primei expoziții a anului, „Geneza”, care prezintă lucrări semnate de artistul albaiulian Daniel Bordeu.

Daniel Bordeu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – filiala Alba.

Expoziția a fost prezentată de universitarul albaiulian Diana Câmpan.

„Artistul Daniel Bordeu abordează în pictura sa, cu o egală lejeritate și cu o anume cochetărie cu tâlc o plajă destul de largă de teme, recurentă fiind ideea căutării unui nucleu ferm, din care, în linia propriei arte să fie posibile multiple deschideri viitoare.

Remarcăm în mod deosebit o anumită plăcere a estompării dinamicii, dublată de o preferință pentru planurile mediane ori de perspectivă, cu o vădită încărcare de mister a imaginii, mizând major pe inteligența privitorului nerutinat, care poate pătrunde dincolo de sugestiile umbraticului, înspre regimul diurn al semnelor. Pieisajul abia sugerat ca ipostaziere a preajmei, permite, în jocuri cromatice tihnite, ceea ce s-ar putea numi întrezărirea unui dincolo – fie el acvatic, celest sau teluric – din care stă să prindă formă clară lumea.

Având, deja, experiența altor câteva expoziții (în țară și peste granițele ei), Daniel Bordeu propune, așadar, revizuirea unui concept necesar în restabilirea funcțiilor corecte ale actului de creție, lucrările lăsându-se traversate programatic de alegoriile începutului, într-o marturisită căutare de sine a artistului”, spune Diana Câmpan.

foto: Iulian Brok

COMENTEZI?