Alba Iulia: Flavius Taflan, noul elev plutonier adjutant al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”

- Actualitate - iulie 9, 2024
Distribuie

Discret, dar dedicat în tot ceea ce face, motivat și cu o dorință constantă de a învăța și a se dezvolta, așa este Flavius Taflan, noul elev plutonier adjutant al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Flavius s-a remarcat încă de la admiterea în colegiul militar, iar timp de trei ani a reușit să obțină performanțe școlare și extrașcolare deosebite, media 10 la finalul clasei a X-a și a XI-a, Mențiuni și Premii speciale la Olimpiada Națională de Limba Franceză, dar și „ambasador” al colegiului la cursul „EU History and Core Values” din Portugalia.

Rezultatele școlare și comportamentul exemplar i-au adus cea mai frumoasă recompensă, gradul onorific de elev plutonier adjutant. Este un grad care onorează dar care în același timp și responsabilizează. Nu doar rezultatele școlare te ajută să ajungi să porți pe epoleți acest grad ci și caracterul, cultivarea unor valori solide și principii puternice, disciplina și respectul. Trebuie să știi să fii leader dar și prieten și sprijin pentru colegi, iar prin faptele tale să câștigi admirație, respect și să îi ajuți şi pe alții să crească. Motivat și inspirat de foștii lui gradați, Flavius le-a călcat pe urme și a ajuns în această postură.

„La festivitatea de încheiere a clasei a IX-a, urmărind avansarea în gradul de elev plutonier adjutant a Emiliei Stelea, am fost cuprins atât de admirație pentru eforturile ei care au dat roade și au primit răsplata cuvenită, cât și mai ales de nădejdea că la finalul oricărei strădanii se află succesul. Luând drept exemplu atitudinea ei morală, demnă și pasiunea ei pentru cunoaștere, am parcurs clasa a X-a cu încredere, reușind nu numai să finalizez cu media 10, ci și să rămân fidel propriilor valori și principii. Apoi, am decis ca și în clasa a XI-a să îmi urmez aspirația spre înalt, inspirat de perspectiva elevului plutonier adjutant Călin Hartzos, care a demonstrat că împletind studiul cu deschiderea spre oameni și lume poți ajunge la succes bucurându-te în același timp de fiecare clipă a vieții. Acum, la finalul anului trei de liceu, s-a dovedit că modelele pe care le-am urmat m-au ajutat să ajung acolo unde mi-am propus. Fiind la rândul meu avansat în gradul de elev plutonier adjutant, am simțit o mare responsabilitate, aceea de a-mi continua drumul spre devenire, nu doar pentru a mă desăvârși pe mine însumi, ci și pentru a-i inspira pe cei din jurul meu să o facă. Așa cum colegii mai mari au reprezentat pentru mine adevărate exemple în viața de elev militar și de tânăr, îmi propun ca și eu să fiu un model pentru ceilalți și un sprijin pentru cei care se simt rătăciți sau copleșiți de greutatea atribuțiilor ce le revin”, a mărturisit Flavius.

Odată ajuns în vârf trebuie să te pregătești în continuare pentru urcuș. Niciodată să nu te oprești în drum tău spre succes pentru că orice aspirație poate deveni o nouă realizare deosebită. Asta își dorește și Flavius, deoarece pas cu pas devii mai bun la ceea ce faci.

„Voi rămâne receptiv sfaturilor și îndrumărilor celor mai înțelepți, a căror experiență de viață îmi este necesară pentru a-mi continua parcursul, deoarece eu consider că perfecțiunea nu se rezumă la a ajunge undeva departe și a te mulțumi cu ceea ce ai reușit, ci ea constă mai degrabă în a face în fiecare zi încă un pas înainte, fără a te opri ademenit de autosuficiența atât de înșelătoare. Anul care urmează va fi plin de provocări, dar voi încerca să le privesc nu ca pe obstacole care îmi împiedică drumul, ci drept oportunități de a mă dezvolta personal și profesional, pentru că un caracter se modelează cel mai bine în situații-limită. Îmi doresc să mă bucur de viață și să o trăiesc frumos, ca pe cel mai mare dar oferit nouă, oamenilor. Sunt convins că, prin eforturile proprii, atitudinile pozitive, susținerea celor din jur și, nu în ultimul rând, credința în Dumnezeu, voi ajunge acolo unde mi-am propus”, a mai spus Flavius.

Felicitări, Flavius, îți dorim mult succes în acest nou capitol plin de oportunități! (comunicat Colegiul Național Militar Alba Iulia)

Foto: Elev sergent Mario Vale

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.