Alba Iulia: Eminescu-omul, expoziție la Palatul Principilor Transilvaniei

- Actualitate - martie 20, 2024
Distribuie

Din capitala Moldovei, în inima Ardealului!
Eminescu-omul, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia
Expoziție de carte și obiecte care i-au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle

Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia va găzdui, în perioada 21 martie-21 aprilie, expoziția „Eminescu-omul”, itinerată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Din capitala Moldovei, pentru prima dată în inima Ardealului, „Eminescu-omul” se descoperă publicului vizitator cu fiecare dintre cele peste 50 de exponate: cărți, documente, fotografii, dar și obiecte care i-au aparținut lui Mihai Eminescu și Veronicăi Micle, bunuri culturale clasate în Tezaurul Patrimoniului Cultural Național.

Inaugurarea expoziției, organizate cu sprijinul Historic Paper Treasures & Collectibles și al Operei Naționale București, va avea loc joi, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, la ora 13.00.

Cu această ocazie vor oferi detalii despre Eminescu-omul, Veronica Micle și bunurile culturale expuse, de valoare excepțională pentru umanitate, Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf al Muzeului Național al Literaturii Române Iași și prof. univ. dr. Diana Câmpan, istoric și critic literar.

Accesul în sectorul expozițional dedicat se face prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, în baza biletului de intrare.

Tarife: 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru seniori și 4 lei pentru elevi și studenți. Beneficiază de gratuitate jurnaliștii, angajații muzeelor, persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora, precum și copiii sub 6 ani.

Comunicat Muzeul Palatul Principilor

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.