Alba Iulia: Elevul militar Andrea Buontempo s-a calificat la faza națională de Olimpiadă Lingvistică

- Actualitate - martie 23, 2024
Distribuie

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia sunt o prezență activă în fiecare an la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus”. Lingvistica este o disciplină care nu se studiază la clasă, dar stimulează curiozitatea și logica, reușind să pună în valoare abilităţile lingvistice și culturale ale elevilor, în relaţie cu modelul matematic al comunicării.

Etapa județeană a Olimpiadei de Lingvistică i-a oferit elevului fruntaș Andrea Buontempo (clasa a IX-a) șansa de a-și valorifica aceste abilități, cunoștințele, deprinderile și de a-și crea oportunități și experiențe.

„Am decis să aleg această olimpiadă pentru a-mi testa capacitățile de gândire logică și totodată pentru a găsi alte modalități prin care îmi pot dezvolta experiența la olimpiadele și concursurile școlare. Desigur, a fost un rezultat care m-a surprins și pe mine, fiind prima dată când particip la această olimpiadă și având în vedere că am concurat cu elevi din ani mai mari, nu mă așteptam să ies chiar în fruntea clasamentului și să obțin calificarea la etapa națională, dar acest rezultat m-a ambiționat să mă pregătesc pentru obținerea unui rezultat bun în etapa următoare”, a mărturisit elevul fruntaș Andrea Buontempo.

În pregătirea pentru olimpiadă, Andrea a fost îndrumat de doamna profesoară de limba și literatura română, Teodora Dăncilă.

Felicitări și mult succes în continuare!

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.