Alba Iulia: Elevii militari au jucat șah cu fostul campion mondial Viswanathan Anand

- Actualitate - iunie 18, 2024
Distribuie

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” au avut șansa de a-l cunoaște pe fostul campion mondial la șah Viswanathan Anand și de a juca o partidă amicală cu aceasta. De cinci ori campion mondial și vicepreședinte FIDE, Viswanathan Anand, a fost prezent în weekend la Alba Iulia unde a participat la un simultan de șah, desfășurat la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul.

Pentru elevii colegiului militar, întâlnirea cu campionul mondial a fost o experiență de neuitat.

„M-am simțit copleșit de emoție și recunoștință pentru oportunitatea de a-l cunoaște pe omul care, în vremurile când eu abia începeam să studiez acest sport, era deja campion mondial. Îmi amintesc cum îl urmăream în competițiile pentru titlul mondial, cu sufletul la gură, admirându-i abilitățile și determinarea. Era o inspirație pentru mine, un model de urmat. Faptul că am avut șansa să îl întâlnesc în persoană este un vis devenit realitate, ceva ce nu mi-aș fi imaginat niciodată. Am început acest sport doar ca pe un hobby, fără să știu că, în timp, va deveni o parte esențială din viața mea. Sportul acesta m-a învățat disciplină, perseverență și determinare. Am crescut atât pe plan personal, cât și profesional. Fiecare antrenament, fiecare competiție, fiecare victorie și înfrângere m-au modelat și m-au făcut să fiu ceea ce sunt astăzi. Întâlnirea a fost o recunoaștere a tuturor eforturilor mele și o confirmare că sunt pe drumul cel bun. Am avut ocazia să schimb câteva cuvinte cu cineva pe care l-am admirat mereu de la distanță și am fost profund impresionat de modestia și profesionalismul său. Această experiență mi-a dat un impuls și mai mare să continui să muncesc din greu și să îmi urmez visurile.

Reflectând asupra parcursului meu, realizez cât de departe am ajuns și cât de mult mi-a schimbat viața acest sport. Îmi doresc să inspir și eu, la rândul meu, pe cei care abia încep, așa cum am fost și eu inspirat de marii campioni. Nu există nimic mai frumos decât să vezi cum pasiunea ta devine parte din tine și să știi că ai avut curajul să îți urmezi visul până la capăt”, a mărturisit elevul fruntaș Andrei Carare, pasionat al sportului minții.

Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Șah, Primăria Municipiului Alba Iulia și Academia de Șah „Mihnea Costachi”, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal „Unirea” și Centrul Cultural „Palatul Principilor”.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.