Alba Iulia: Din 1 martie, vizitarea Palatului Principilor Transilvaniei se va face contra cost

- Actualitate - februarie 29, 2024
Distribuie

Peste 4.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului „Palatul Principilor Transilvaniei” din Alba Iulia, în mai puțin de o lună de la inaugurare!

Începând de vineri, 1 martie, vor intra în vigoare tarifele de vizitare pentru expoziția permanentă.

Monument istoric de clasă A, reabilitat printr-o investiție de circa 6 milioane de euro, derulată cu fonduri europene, Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia a devenit accesibil publicului larg din data de 5 a lunii februarie, odată cu inaugurarea muzeului cu același nume. Astfel, în mai puțin de o lună de la deschidere, obiectivul a atras peste 4.000 de vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate.

Începând de vineri, 1 martie, vor intra în vigoare tarifele de vizitare pentru prima parte a expoziției de bază, cea care ilustrează perioadele istorice marcante, evenimentele cheie și transformările prin care a trecut Palatul Principilor.

Dacă vizitatorii s-au familiarizat deja cu Regina Isabella și restul curatorilor virtuali din muzeu, o a doua expoziție, ce va fi disponibilă în scurt timp, va aduce în prim-plan și alte personaje care au jucat un rol semnificativ în evoluția Transilvaniei. Între numele sonore: familiile Zapolya și Bathory și, nu în cele din urmă, Mihai Viteazul! Amenajarea acesteia, acum în curs, restricționează accesul publicului la etajul palatului, care a putut fi vizitat gratuit întreaga lună februarie, odată cu expoziția de bază.

Intrarea în sectorul expozițional se va face în continuare prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, din jumătate în jumătate de oră, în baza biletului de acces, ghidajul fiind inclus în tarif (20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru seniorii cu vârsta de peste 65 de ani, 5 lei pentru elevi și studenți cu vârsta de până în 26 de ani). Pentru grupuri organizate, de 20 de persoane, tariful scade la 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru seniori și 4 lei pentru elevi și studenți. Desigur, accesul este gratuit pentru jurnaliști, angajații muzeelor, persoanele cu nevoi speciale și însoțitorii acestora, precum și pentru copiii sub 6 ani.

Pentru a veni în ajutorul turiștilor care doresc să-și programeze vizita într-o zi și la o oră anume, facilităm acest lucru telefonic, la numerele: 0371337148, 0358732013, sau electronic, pe site-ul instituției: www.palatulprincipilor.ro.

Muzeul Palatului Principilor Transilvaniei este deschis de marți până duminică, între orele 9.00 și 17.00, cu ultima intrare la ora 16.30.

(comunicat)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.