Alba Iulia: Curs de prim ajutor pentru elevii militari

- Administratie - mai 5, 2023
Distribuie

Secundele fac diferența atunci când o persoană este inconștientă și nu mai respiră sau s-a înecat cu mâncare. În astfel de situații cunoștințele de prim ajutor sunt extrem de importante, iar prin intervenția imediată, șansele de supraviețuire ale victimei cresc. Pentru a dobândi noţiuni despre cum să gestioneze și cum să intervină corect într-o astfel de situație de criză, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia au participat săptămâna aceasta la cursuri de prim ajutor susținute de lectori din cadrul Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România Filiala Alba. Activitățile au fost coordonate de doamna profesoară de biologie, Adela Tudor.

În mijlocul elevilor s-au aflat doamna Grațiela Indreica, președinte OAMGMAMR Filiala Alba, alături de colegi, doamna Marcela Vîlcan și domnii Anton Timar și Daniel Muntean care le-au prezentat noțiuni și tehnici de prim ajutor: compresii toracice, poziția laterală de siguranță și metoda Heimlich.

Dornici să cunoască și să învețe cum își pot ajuta semenii aflați în situații critice, elevii au avut posibilitatea de a exersa pe manechine de resuscitare, iar cu ajutorul unei veste pentru manevra Heimlich au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de înec cu mâncare sau cu un corp străin.

Cursurile se desfășoară în cadrul proiectului „Și mâinile mici salvează vieți” realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.