Alba Iulia: Colocviul Tinerilor Scriitori

- Actualitate - aprilie 11, 2024
Distribuie

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, de la ora 11.00, Alba Iulia va găzdui cea de-a XVII-a ediție a Colocviului Tinerilor Scriitori. Colocviul, care în acest an se desfășoară sub deviza „A citi, a scrie”, va reuni tineri creatori de literatură din toată țara și trei conferințe susținute de scriitorii Ovidiu Pecican, Sonia Elvirean și Monica Grosu.

Evenimentul va avea loc în aer liber, pe Esplanada Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, începând cu ora 11.00. În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va desfășura în sala Dietei de la Palatul Principilor din Alba Iulia.

„Colocviul Tinerilor Scriitori este un proiect care s-a născut din dorința Uniunii Scriitorilor din România de a promova creațiile literare ale tinerilor și de a le da ocazia celor mai talentați dintre ei să-și aducă creațiile în fața publicului, în prezența unor critici literari, care să le vorbească despre literatura tânără de azi”, a declarant Cornel Nistea, președintele filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Colocviul Tinerilor Scriitori este organizat de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba – Hunedoara și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și Palatul Principilor din Alba Iulia. Intrarea la eveniment este liberă. (comunicat)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.