Alba Iulia: Câștigătorii Olimpiadei sportului militar liceal

- Din Judet - mai 18, 2023
Distribuie

Peste 360 de elevi din cele cinci colegii naționale militare din țară s-au întrecut în perioada 12 – 18 mai, la Alba Iulia, la Olimpiada sportului militar liceal – etapa a II-a. Timp de cinci zile, pe pista de atletism, în poligonul de tir, pe terenurile de handbal, baschet, volei sau la masa de tenis, sportivii și-au dovedit talentul, pregătirea fizică și ambiția, pentru a obține cele mai bune rezultate și cele mai multe puncte.

În spatele oricărei medalii, timp sau scor obținute se află un efort imens din partea tuturor: disciplină, sacrificiu, timp și dedicare, iar în aceste zile asta s-a văzut la fiecare dintre concurenți, indiferent de locul obținut în clasamentul general. Acesta a fost întocmit în urma rezultatelor obținute de cele cinci loturi, atât în prima etapă desfășurată la Breaza, cât și în cea de-a doua etapă de la Alba Iulia.

Clasament general:
Locul I – Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”
Locul II – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”
Locul III – Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”
Locul IV – Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”
Locul V – Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Festivitatea de premiere a avut loc astăzi, în prezența comitetului de organizare, a comandanților colegiilor naționale militare, a sportivi și antrenorilor, personalului colegiului și invitaților.

Cei mai buni sportivi, antrenorii și instructorii acestora au fost recompensați cu medalii, cupe și diplome din partea organizatorilor și cu aplauze din partea tuturor celor prezenți, iar organizatorii și gazdele au oferit plachete și diplome de apreciere.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea loturilor sportive ale celor cinci colegii naționale militare.

Felicitări tuturor, mult succes la următoarele competiții!

Olimpiada sportului militar liceal, cunoscută și sub numele de Spartachiada, este o competiție de tradiție între colegiile naționale militare, la stat aliniindu-se loturile sportive ale instituțiilor de învățământ liceal militar din subordinea:

Statului Major al Forțelor Aeriene – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia
Statului Major al Forțelor Terestre – Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc
Statului Major al Forțelor Navale – Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța
Comandamentului Logistic Întrunit – Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza
Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii – Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova.

Timp de cinci zile au avut loc întreceri la șapte discipline sportive: atletism, tenis de masă, baschet, handbal, volei (masculin și feminin), tir și triatlon, ca probe aplicativ-militare. Pentru toate probele a fost stabilit un clasament pe echipe, iar la tir, triatlon militar, atletism și tenis de masă şi un clasament individual. După disputarea probelor, clasamentul general pe loturi s-a întocmit prin însumarea punctelor obținute la fiecare probă/joc din etapa I și etapa a II-a.

Olimpiada sportului militar liceal a fost organizată și condusă de către Serviciul Educație Fizică Militară din cadrul Statului Major al Apărării, în baza calendarului sportiv pentru anul 2023, fiind găzduită de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.