Alba Iulia: 1,1 milioane euro finanțare nerambursabilă din partea Norvegiei pentru un proiect de eficiență energetică

- Din Judet - octombrie 19, 2022
Distribuie

Joi, 20 octombrie 2022, va fi prezentă la Alba Iulia o delegație din partea Ambasadei Norvegiei în România și din partea Innovation Norway. Această vizită se realizează în contextul implementării proiectului „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia” unde Municipiul Alba Iulia este beneficiar.

Prin intermediul acestui proiect, la nivelul Căminului va fi pus în funcțiune un sistem inovativ, eficient, confortabil, reversibil, durabil și prietenos cu mediul înconjurător.

Soluția tehnică de eficiență energetică dezvoltată prin proiect la Căminul pentru persoane vârstnice va asigura conectivitatea între pompele de căldură instalate prin proiect și panourile fotovoltaice cu care este deja dotată clădirea.

Vor participa reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din Norvegia care gestionează proiecte de mediu și eficiență energetică, de la instituții și organizații cu atribuții în domeniile energie și mediu. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți din partea echipei Innovation Norway  România, de la Ambasada Norvegiei în România, reprezentanți ai Ministerului Mediului și Ministerului Energiei din României, dar și echipa Primăriei Alba Iulia, care a identificat și accesat sursa de finanțare

Project funded via the EEA Grants Financial Mechanism 2014-2021/Energy Programme in Romania pentru proiectul „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia”, aflat în derulare.

Beneficiile investiției în câteva cifre:

-aproape 30.000 euro pe an – reducere costuri la facturile de gaz și energia electrică ale clădirii
-69% reducerea consumului cu energie finală
-175 de tone CO2 pe an – reducerea emisiilor de CO2 pe an
-85-100 la sută din cantitatea de energie termică produsă de sistemul geotermal-valorificată în regim de autoconsum

Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, Program pentru Energie în România, cu un grant de: 1.100.000 EURO.
Bugetul total al proiectului: 1.294.118 EURO, din care 1.100.000 EURO reprezintă
finanțarea nerambursabilă.
Partener în proiect: Societatea de Inginerie Sisteme (SIS) București.
Durata proiectului: până în 23 decembrie 2023.

Service camioane
Comments are closed.