Din JudetEducativeEvenimente

ACȚIUNILE PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI ELEVILOR CONTINUĂ

În perioada 11 – 14 aprilie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba și Inspectoratului Școlar Județean Alba, au desfășurat 26 de activităţi informativ-preventive, în cadrul proiectului intitulat „Spunem DA armoniei și prieteniei!”.

Peste 590 de elevi, din 8 unități de învățământ, de pe raza județului Alba, au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ și a absenteismului școlar, precum și formarea unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul acestora.

Totodată tinerii au înțeles conceptul de bullying/ cyberbullying și au fost informați cu privire la consecințele nefaste ale consumului de droguri, tutun și alcool.

Polițiștii au participat și la 8 întâlniri cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ implicați în gestionarea violenței școlare, în scopul stabilirii cauzelor comportamentului deviant şi identificării soluţiilor de contracarare.

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

COMENTEZI?