Din JudetEducative

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA ELEVILOR

Polițiștii au continuat activitățile informativ – preventive în unitățile de învățământ. Elevi din Aiud și Sebeș au fost consiliați pentru prevenirea consumului de droguri dar și cu privire la atitudinea pe care trebuie s-o manifeste în fața agresiunilor, de orice fel.

Odată cu revenirea elevilor la cursuri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au reluat acțiunile informativ – preventive desfășurate în unitățile de învățământ.

În perioada 2 – 5 mai, peste 200 de elevi care învață la Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud și la Liceul Tehnologic Sebeș au participat la proiectele informativ – preventive derulate de polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Principala temă de discuție a fost prevenirea agresiunilor sexuale asupra minorilor, obiectiv al campaniei care se derulează, la nivel național, intitulată ”Atingeri nedorite”.

La Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud, subiectul consumului de droguri a fost detaliat împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia.

Adolescenților l-au fost explicate consecințele devastatoare ale consumului de substanțe interzise și au fost îndrumați să fie vigilenți, pentru a nu cădea în plasa traficanților.

O altă temă dezbătută cu elevii a fost cea a comportamentului agresiv.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii și să le ceară ajutorul, în cazul în care se confruntă cu orice situație de pericol.

Polițiștii vor continua întâlnirile cu elevii și cadrele didactice, în scopul prevenirii comportamentelor deviante și pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ.

COMENTEZI?