Acțiuni ale ISU Alba în luna martie

- Actualitate - martie 19, 2024
Distribuie

De la începutul lunii martie până în prezent, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba au intervenit în 517 situații de urgență (în medie – 28 pe zi) pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical calificat sau intervenind în sprijinul comunităților în diferite situații.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 429 solicitări.

Totodată, salvatorii au acționat pentru stingerea a 21 de incendii din care 7 de vegetație uscată, precum și în alte 66 situații în sprijinul comunităților.

În plan preventiv inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba, au desfășurat un număr de 26 controale de prevenire la unități de turism, comerț și unitați care dețin depozitează sau comercializează azotați. În urma acestora au fost constatate 149 de deficiențe, au fost aplicate 131 de sancțiuni, din care 99 avertismente și 32 amenzi în cuantum de 532.000 lei.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro dar și de pe noua aplicație DSU.

ISU Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.