9 februarie: Ziua Internațională a Pizzei

- Diverse - februarie 9, 2024
Distribuie

Deși înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial pizza era aproape necunoscută în afara Italiei sau a comunităților de imigranți italieni, astăzi, în 2024, sunt puține orașe ale lumii în care să nu existe o pizzerie.

Acum, în secolul XXI-, pizza se numără printre cele mai iubite feluri de mâncare din lume… acest lucru se datorează și filmelor americane. Ne aducem aminte de filmul „Singur acasă”, în care Kevin cere și primește o pizza cu mai multă brânză (extra cheese pizza).

Chiar dacă italienii sunt cei mai mari consumatori de pizza, acest preparat a devenit celebru în întreaga lume și aproape că nu există persoană care să nu fi gustat măcar o dată celebrul fel de mâncare.

Istoria acestui preparat începe încă din vremea Greciei Antice, când grecii coceau pâine rotundă pe pietre fierbinți. Această tradiție a evoluat în Orientul Mijlociu și în Grecia, transformându-se treptat în ce cunoaștem astăzi drept pizza.

Deși există dezbateri între Italia și Grecia privind originea, este clar că grecii antici au adăugat primii diferite toppinguri pe pâinea lor plată, de la ulei de măsline și condimente la legume, carne și chiar fructe. Mozzarella, un ingredient cheie al pizzei moderne, era pe atunci un lux importat din India, astfel că era destul de puțin accesibilă.

Totuși, în mod tradițional, se consideră că brutarul Raffaele Esposito din Napoli, Italia, a creat prima pizza adevărată. Conform legendei, Esposito a vrut să coacă o variantă de pâine unică, diferită de celelalte disponibile pe piața din Napoli.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.