8 februarie: Ziua internațională a Râsului și Fericirii

- Actualitate - februarie 8, 2024
Distribuie

„O zi în care nu ai râs este o zi pierdută” (Charlie Chaplin)

O vorbă din popor spune că râsul este cel mai bun medicament… am spune noi, pentru suflet, pentru corp și pentru minte.

Râsul poate fi un mijloc terapeutic cu efecte puternice. Studiile arată că, acesta are efecte tonice atât asupra plămânilor și circulației, cât și asupra întregului organism, echivalându-se cu un exercițiu fizic intens, care pune sângele în mișcare și generează o senzație de bunăstare.

Efectele benefice ale râsului, ale fericirii, asupra sănătății fizice și psihice au fost demonstrate stiințific. Râsul este un reflex cerebral care nu ne schimbă doar expresia feței, ci și stimulează creierul să producă endorfine, reducând astfel durerea fizică și emoțională și dând o senzație de bunădispoziție. Râsul, veselia, totodată întrețin și relațiile interumane, îmbunătățesc lucrul în echipă și ajută la diminuarea conflictelor. Un râs sănătos ne poate ajuta și la diminuarea presiunii arteriale, poate alunga stresul, dar ne și lucrează mușchii abdomenului.

Inițiativa de a sărbători o zi dedicată exclusiv râsului îi aparține indianului Madan Kataria, fondatorul mișcării „Laughter Yoga” (Hasyayoga), adică terapia prin râs, el fiind și autorul cărții „Laugh For No Reason” (2002).

În loc de concluzie: dacă știți un banc bun, nu-l lăsați neștiut. Împărtășiți-l celor din jur, colegi, prieteni, vecini !

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.