7 mai 1986: Zi istorică pentru Steaua București, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni

- Actualitate - mai 7, 2024
Distribuie

Pe 7 mai 1986, Steaua învingea Barcelona și cucerea Cupa Campionilor Europeni, scriind cea mai frumoasă pagină din istoria fotbalului românesc!

Cea mai frumoasă poveste a fost scrisă la Sevilla, într-o seară de neuitat. O performanță irepetabilă pentru noi, românii. O seară în care Steaua a avut Europa la picioare.

După 120 de minute, Steaua a fost egala Barcelonei, în a cincea întâlnire dintre cele două echipe. Până atunci, Steaua avea două victorii, iar Barcelona două.

La loviturile de departajare, Helmuth Duckadam a intrat în Cartea Recordurilor, apărând 4 lovituri de la 11m. A fost imens! Lăcătuș și Balint au înscris de la punctul cu var iar cel mai râvnit trofeu european a ajuns în Ghencea!

Glorie eternă campionilor!

Steaua a început cu formula: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Barbulescu – L. Bălan, Majearu, Boloni, Balint – Lăcătuș, Pițurcă. Au mai intrat pe teren Marin Radu și Anghel Iordănescu.
Antrenor principal: Emeric Ienei
Antrenor secund: Anghel Iordănescu

Au mai contribuit la această performanță: Dumitru Stangaciu, Anton Weiszenbacher, Constantin Pistol și marele absent, Tudorel Stoica.

De asemenea, în spatele succesului s-au aflat oameni ca Ion Alecsandrescu, Vasile Iordache, Ion Voinescu, Mitică Neagu, Marcel Georgescu sau Sensei Marinescu. Nu trebuie uitat nici Valentin Ceaușescu!

Steaua București

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.