5 martie: Actorul Radu Stanca și pictorul Eugen Măcinic sărbătoriți la Sebeș

- Actualitate - martie 5, 2024
Distribuie

Marți, 5 martie, la Sebeș va avea loc seara culturală „Primăvara în culori”, eveniment prin care îl vom aniversa pe pictorul Eugen Măcinic și ne vom reaminti cu nostalgie versurile poetului Radu Stanca. Coincidența fericită o reprezintă ziua de 5 martie, aniversare comună a celor doi artiști născuți la Sebeș.

Radu Stanca s-a născut la 5 martie 1920 la Sebeș, într-o familie cu frumoase tradiții intelectuale. Absolvent al Facultății de Litere și Filozofie a Universității din Cluj, a fost numit, în 1943 asistent la catedra de Filosofia Culturii condusă de Lucian Blaga, post pe care l-a ocupat doar un an (încă de pe atunci, fiind amenințat de o boală nemiloasă). În 1943 s-a înființat Cercul Literar de la Sibiu, la care Radu Stanca a fost considerat întotdeauna inițiatorul atmosferei de particulară efervescență spirituală și artistică.

Dramaturg, eseist, autor de aforisme și regizor de prestigiu, dar mai ales poet, Radu Stanca s-a stins atât de timpuriu, fără a fi trăit satisfacția de a-și vedea opera literară publicată.

Cei interesați sunt invitață să se alăture tinerilor entuziaști care activează în cadrul Asociației „Laudă semințelor” fondată de Bogdan Turcu, într-o seară culturală de primăvară.

Evenimentul va avea loc marți, 5 martie 2024, începând cu ora 16.30, la sediul Primăriei Municipiului Sebeș.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.