5 iunie: Ziua Învățătorului… în plină grevă

- Administratie - iunie 5, 2023
Distribuie

Ziua Învăţătorului este sărbătorită anual, pe 5 iunie. Marcarea acestei zile se face prin activităţi extraşcolare, organizate de fiecare unitate de învăţământ.

De asemenea, spune Ministerul Educației „nu vor avea loc cursuri normale” – nici nu e cazul acum în 2023, pentru că sindicatele din Învățământ sunt în grevă de două săptămâni. Iar Guvernul PNL-PSD și președintele Klaus Iohannis nu par să audă vocea disperată a profesorilor.

Reamintim, ardeleanul Gheorghe Lazăr a înființat în 1818, în București, prima școală cu predare în limba română, Școala de la Sfântul Sava. Restul este o poveste, cu multe realizări, dar și cu o decădere de neoprit în ultimele decenii.

Stabilirea Zilei Învățătorului a fost aprobată pe data de 9 octombrie 2007 de Parlament și apoi prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007.

„În sistemul de învățământ românesc sunt peste 80 de mii de educatoare și învățători. Pentru fiecare dintre ei profesia aleasă este de fapt o vocație și ne-o arată prin modul în care se implică în activitatea zilnică, prin pasiunea cu care își fac meseria, dar mai ales prin iubirea pe care și-o exprimă față de generațiile întregi de copii de a căror educație se îngrijesc”, spunea în urmă cu doi ani Simion Hancescu, președintele FSLI.

De asemenea, în 5 octombrie este Ziua Mondială a Educației.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.