12 decembrie: Ziua Internațională a Crăciuniței

- Din Judet - decembrie 12, 2023
Distribuie

Supranumită de chilieni și peruani drept „Coroana Anzilor”, crăciunița este de fapt un mic copac tropical (Euphorbia pulcherrima), iar în sălbăticie poate atinge înălțimi de până la 3,5 metri, cu frunze cu diametrul între 15 și 20 de centimetri. În secolele XIV-XVI, bracteele de crăciuniță au fost folosite de azteci pentru a crea un colorant purpuriu, în timp ce seva era folosită ca medicament care ajuta la controlul febrei. Se credea că roșul semnifică puritatea, așa că a devenit rapid culoarea preferată în rândul localnicilor.

Originile acestei flori trebuie căutate în Regatul Aztec din America de Nord și Centrală, unde a fost apreciată de regii Netzahualcoyotl și Montezuma.

Vândute în Ciudad de México cel puțin din epoca aztecă, crăciunițele sunt puse în vânzare, în țara lor natală pe tot parcursul lunii noiembrie și după legendara sărbătoare Día de los Muertos, ceea ce le face un simbol puternic al sezonului în întreaga Americă.

În secolul al XVII-lea crăciunițele au fost descoperite de preoții franciscani și folosite în procesiunea anuală a nașterilor, Fiesta de Santa Pesebre. Acum, în secolul XXI, florile de Crăciun sunt expuse de către vânzătorii de flori din oraș alături de Zempasúchil, garoafa portocalie distinctivă, care este folosită în mod tradițional pentru a împodobi altarele de Ziua Morților.

Mexicul rămâne unul dintre principalii producători de crăciunițe, cultivând zeci de milioane de plante în fiecare an, dintre care majoritatea sunt vândute pe piața internă sau sunt exportate în America

Crăciunițelor le plac condițiile umede de aceea este necesar să le udați mai ales dacă le aveți situate într-o încăpere în care temperatura este la maximum.

După ce au fost tăiate, Crăciunițele au o durată de viață în vază surpinzător de lungă. Acestea vor rămâne proaspete timp de aproximativ două săptămâni într-un buchet sau într-un aranjament floral, dacă capetele tulpinilor lor sunt ținute mai întâi în apă fierbinte (aproximativ 60˚C) timp de câteva secunde după tăiere, apoi sunt introduse imediat în apă rece pentru a opri scurgerea sevei lor.

Service camioane
Comments are closed.