Negociat.ro
Din JudetSocial

Zilele generozității, zilele faptelor bune – Daia Română

2 Mins read
alba

Această perioadă vine cu bucuria sărbătorilor, dar și a darului primit și dăruit. Să fim mai buni, să ajutăm, să dăruim, să fim mai frumoși sufletește, să fim mai generoși.

Definitia generozității este diferită pentru fiecare persoană în parte, în funcție de experiențele anterioare. Putem spune că prin generozitate ne referim la a fi atenți la cei din jurul nostru și a le oferi sprijin celor care au nevoie de ajutor. Putem oferi puțin din timpul nostru, câțiva bănuți, o donație de sânge sau chiar un zâmbet sincer. Și când facem acest lucru care vine din suflet, necondiționat avem parte de o stare de bine inegalabilă. A fi generos înseamnă să poți privi în trecut pentru a regăsi bucuria de a dărui, și să încarci în fiecare clipă cartea propriei vieți cu zâmbete și frânturi din emoțiile celor care au știut să primească.

Există deja o tradiție în această perioadă, în care cadrele didactice și elevi ai Școlii Gimnaziale Daia Română ne-am mobilizat să facem și mai multe fapte bune, și… am reușit. Un motiv în plus a fost înscrierea și acceptarea școlii noastre în cadrul unui parteneriat național în programul ,,Școala Încrederii”. Acest program este foarte util și vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor propunându-și transformarea instituțiilor de învățământ în comunități ale încrederii, contribuției și vitalității, prin dezvoltarea de relații bazate pe încredere, între colegi, între profesori și elevi, între profesori și părinți, între școală și comunitate.

La Daia Română sunt copii sensibili și frumoși, care iubesc faptele bune, care se mobilizează imediat la solicitările cadrelor didactice, care se întrec în a dărui și celorlalți cu gândul și convingerea că fac o faptă bună și ajută ca lumea să fie mai frumoasă .

Așa am reușit în aceste zile să adunăm peste 208 de pachete mari și generoase, pentru copiii defavorizați din comuna Doștat și Boz, jud.Alba. Pline de cadouri sortate pe anișorii și clasele copiilor, frumos și atent ambalate, chiar cu fontă, pachetele ce conțineau hăinuțe, alimente, articole de igienă, jucării, cărți, rechizite și dulciuri au ajuns la cele două Centre de Zi” Maria Mirabela ” din localitățile mai sus menționate. Bucuria, surprinderea, curiozitate și încîntarea din ochii copiilor la vederea mașinii ticsite de pachete și la încăperile arhipline de cadouri, nu pot fi redate. Emoție, căldură sufletească, bucuria unui lucru bine făcut, mulțumirea unei zile care va rămâne memorabilă, toate acestea au fost posibile datorită generozității, bunătății copiilor din Daia Română, a familiilor care i-au crescut și a profesorilor care i-au îndrumat și susținut în dezvoltarea virtuții generozității, și care le-au sădit în suflet valori care să îi ajute să-și dezvolte spiritul de inițiativă, să practice bunătatea și generozitatea față de părinți, colegi și alți copii, aflați în situații defavorizate.

Ne-am bucurat enorm că această activitate a fost apreciată de toți cei implicați, a produs multă bucurie și profundă emoție. Să știi să dăruiești este un adevărat gest de mărturisire a iubirii față de aproapele tău, bucuria lui devine și bucuria ta și atunci ești cu adevărat fericit. Suntem siguri că faptele bune nu se vor opri aici, pentru că Daia Română are oameni și copii frumoși care știu să dea valoare gesturilor frumoase.

Dacă nu vă imaginați ce înseamnă asta, vă lăsăm fotografiile să vorbească de la sine.

Prof. Brădilă Laura

COMENTEZI?