Ziarul Apulum va reveni în format printat în județul Alba în 2022 !” Vom reafirma împreună jurnalismul civic, neafectat de rânduiala de partid, de putregaiul autocenzurii şi de rutina autosuficienţei!”

- Din Judet - iunie 20, 2022
Distribuie


Surse din cadrul redacţiei Ziarului Apulum au comunicat pentru albapesurse.ro că publicația independentă va reveni în format printat în județul Alba și va reflecta evenimentele social-politice din tot județul Alba.
Ziarul va avea mai multe ediții special realizate pentru fiecare municipiu, oraș și comună din județ.
Ziarul va fi distribuit gratuit săptămânal pentru Alba Iulia, bilunar pentru marile orașe și lunar în comune.
Edițiile vor avea conținut unic adaptat pentru fiecare localitate în parte.

De exemplu, Ziarul Apulum de Alba Iulia va apărea săptămânal în 10.000 de exemplare și va avea știri, anchete și reportaje doar din Alba Iulia, ziarul Apulum de Sebeș va apărea bilunar în 5000 de exemplare și va avea știri doar din Sebeș. Comunele vor avea ediții lunare cu știri din fiecare UAT în parte, iar tirajul va fi în funcție de numărul de locuitori.


”Prin acest proiect dorim să aducem informația locală si oficiala cat mai aproape de cetățenii județului Alba si dorim să combatem viitoarele campaniil de fake news, dezinformare și manipulare din mediul online. Vom reafirma împreună jurnalismul civic, neafectat de rânduiala de partid, de putregaiul autocenzurii şi de rutina autosuficienţei. O să avem propria tipografie digitală care va printa fiecare ziar în parte conform planificărilor. De asemenea, edițiile vor putea fi citite și on-line, pentru ca şi cei din străinătate să-l poată citi”, a spus redactorul-şef al ziarului, Adrian Contor.


Ziarul Apulum va fi susținut de compania „Sebeșanul Media”, împreună cu Radio HIT FM.
O parte din echipă sunt redactori și reporteri ai radio HIT FM ALBA. Proiectul este unul pilot urmând ca după primele rezultate, în cazul în care sunt de succes, să aibe loc o extindere în mai multe județe din țară în același format radio, ziar, online.

Ziarul Apulum în format print va deveni o alternativă atractivă pe piața media din județul Alba care în ultimii ani a înregistrat o scădere dramatică a publicațiilor tipărite.

Service camioane
Comments are closed.