Vot Final: Interdicție pentru Închirierea Apartamentelor din Imobile cu Risc Seismic 1, Începând din 2024.

- Nationale - decembrie 20, 2023
Distribuie

Camera Deputaților a Adoptat Legea pentru Protejarea Vieții și Siguranței Locatarilor.

Într-un vot final crucial, Camera Deputaților a aprobat astăzi o lege care interzice închirierea apartamentelor aflate în imobile cu risc seismic 1. Această decizie vine în urma unei interdicții similare privind desfășurarea de activități comerciale în aceleași clădiri, intrată în vigoare din august 2023.

Legea, care are ca scop apărarea dreptului la viață a locatarilor și a altor persoane, a fost adoptată cu unanimitate de voturi și urmează să ajungă la promulgare în perioada următoare.

Potrivit noii reglementări, începând din 2024, apartamentele din imobilele clasificate cu risc seismic 1 nu vor mai putea fi închiriate de către proprietarii români. Această măsură vine în contextul eforturilor tot mai mari ale autorităților de a gestiona riscurile seismic și de a asigura securitatea locuitorilor.

De la începutul anului 2024, cei care dețin astfel de proprietăți vor fi obligați să respecte această nouă prevedere legală, având în vedere că legea va intra în vigoare imediat după procesul de promulgare.

Această inițiativă vine ca urmare a preocupărilor crescânde privind siguranța în cazul unor posibile cutremure și a necesității de a proteja viețile oamenilor. Interdicția privind închirierea apartamentelor în imobilele cu risc seismic 1 reprezintă un pas semnificativ în direcția asigurării unei locuințe sigure pentru toți cetățenii.

Decizia legislativă vine în sprijinul măsurilor deja existente, care au interzis desfășurarea de activități comerciale în imobilele cu risc seismic 1 și 2 începând din august 2023. Astfel, statul își intensifică eforturile de prevenire și protecție, având în vedere riscurile naturale cu care se confruntă țara.

Această lege reprezintă o schimbare semnificativă în gestionarea riscurilor seismice în România și evidențiază angajamentul statului față de siguranța cetățenilor săi.

The post Vot Final: Interdicție pentru Închirierea Apartamentelor din Imobile cu Risc Seismic 1, Începând din 2024. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.