Viceprimarul Sebeșului a fost trimis „la sapă” de actualul primar!

- Administratie - mai 28, 2021
Distribuie

Scandalul de la Primăria Sebeș a ajuns într-o nouă etapă: datul la gioale! În cadrul ședinței ordinare de joi, 27.05.2021, scandalul intern din cadrul PNL a înregistrat o nouă etapă. La inițiativa primarului PNL Dorin Nistor, viceprimarul PNL Adrian Bogdan a fost mutat în Comisia de Agricultură. După alegerile de anul trecut, Adrian Bogdan a făcut parte din Comisia economică, buget, finanțe, însă pe seama scandalului dintre cei doi lideri ai Primăriei Sebeș, vicele a fost schimbat.

Mai mulți consilieri locali susțin faptul că totul a fost doar un exercițiu de imagine sau, mai exact, de forță, pentru a i se demonstra actualului viceprimar că își poate pierde oricând de acum încolo postul de viceprimar.

Viceprimar fără atribuții de viceprimar

De altfel, încă din data de 22.04 viceprimarului Bogdan i-au fost retrase toate atribuțiile de serviciu în urma contrelor din cadrul ședinței de consiliu, când în mod public a atras atenția că prin hotărârea adusă spre aprobare consilierilor locali s-ar fi făcut apele pentru ca o anumit persoană să poată ocupa postul de director general al Ocolului Silvic Sebeș RA. În speță, era vorba despre actualul director general Mihai Morar (PNL), despre care se știe că este un apropiat al primarului PNL, plecat cu cântec de la Direcția Silvică Alba în urma unor delapidări instrumentate de către DNA. De altfel, fostul șef de la Direcția Silvică Alba are și mai multe popriri pe conturi în urma mai multor procese pierdute. Oricum ar fi, în cazul administrației din Sebeș, pare exact omul potrivit, la locul potrivit.

Ultimele achiziții publice care au scandalizat majoritatea sebeșenilor (16 miliarde de lei vechi pentru cositul ierbii, bulbi de flori și igienizarea a 3 toalete publice) se pare că au fost doar începutul unor scandaluri care se țin lanț la Primăria Sebeș.

În urma unui vot secret presărat cu înțepături între consilierii PNL și PSD, dar și câteva înjurături scăpate printre dinți, Adrian Bogdan a fost trimis “la sapă” cu largul concurs al colegilor săi de partid (PNL). Astfel, proiectul inițiat de primarul Dorin Nistor, căruia i s-au mai adăugat alți 3 consilieri locali, a fost adoptat cu 13 voturi “pentru”, 4 “împotrivă”  și 2 voturi  “nule”. Votul a fost unul secret.

Locul viceprimarului Adrian Bogdan (PNL) din cadrul Comisiei prognoze economico-sociale, buget, finanțe a fost luat de colegul său, tot de la PNL – Popiuc Mircea Gheorghe.

Explicații de copii mici

Șeful Primăriei Sebeș, Dorin Nistor a pretextat prin intermediul referatului de aprobare nr.42585/19.05.2021 că Adrian Bogdan ar fi practic cam nepregătit pentru comisia respectivă, în comparație cu Popiuc Mircea Gheorghe: “Având în vedere faptul că în mandatul 2016-2020 dl consilier local Popiuc Mircea Gheorghe a făcut parte din comisia prognoze economico-sociale, buget, finanțe…consider necesară modificarea componenței”. Iar votul a mers ca pe roate…

Viceprimarul Adrian Bogdan nu a dorit să comenteze în niciun fel ceea ce s-a întâmplat în cadrul ședinței de consiliu, acesta refuzând să ia cuvântul pentru a răspunde întrebărilor puse de consilierii PSD , respectiv Luca Nicolae. În locul lui a răspuns, neîntrebat, primarul Dorin Nistor…

Mai mult, Luca Nicolae (PSD) a atras atenția că dacă este vorba despre competențe, acesta a venit în Consiliul Local Sebeș după un mandat de consilier județean, exact în comisia de buget finanțe, însă în cadrul CJ Alba!!! Acest aspect nu a contat, iar cei din conducerea primăriei au dat-o la scăldat…

În contextul dat, devine tot mai clar că în curând Sebeșul va avea un nou viceprimar, deși nici fotoliul primarului nu este veșnic! Iar istoria a dovedit-o de fiecare dată: niciun om nu este veșnic sau de neînlocuit…

Service camioane
Comments are closed.