Veste proastă pentru fumători: Țigările se scumpesc din nou!

- Nationale - februarie 29, 2024
Distribuie

O nouă lovitură financiară lovește fumătorii din Europa, iar Olanda este primul stat care implementează majorarea accizelor și implicit a prețurilor la tutun. Conform datelor Uniunii Europene, în octombrie 2023, accizele minime pentru țigări se fixau la 1,80 euro pentru un pachet de 20 de țigări, iar acestea sunt suplimentare față de taxele pe valoarea adăugată (TVA). În ciuda eforturilor de a reduce consumul de tutun și a crizei economice, se prevede că UE va impune o nouă majorare a accizelor.

Guvernul olandez a anunțat că începând din aprilie 2024, accizele pentru țigări vor crește, determinând o creștere semnificativă a prețurilor. Astfel, un pachet de țigări va ajunge la un preț mediu de 11,10 euro, cu o creștere de 0,93 euro. Accizele pentru tutunul vrac și trabucuri vor cunoaște și ele o majorare substanțială.

În contextul acestor schimbări, țările precum Irlanda, Polonia și Cehia se pregătesc și ele să majoreze accizele, urmând exemplul Olandei. Irlanda se va menține în topul taxelor mari, cu 9,30 euro pentru un pachet de țigări, în timp ce Franța și Finlanda aplică și ele taxe semnificative.

România se alătură și ea valului de majorări, iar Ministerul Finanțelor a anunțat creșterea taxei de acciză la tutun, cu efecte directe asupra prețului pachetului de țigări vândut în magazine.

Astfel, în 2024, fumătorii vor resimți din nou impactul creșterii prețurilor la tutun, făcând obiceiul lor și mai costisitor.

The post Veste proastă pentru fumători: Țigările se scumpesc din nou! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.