Valeriu Gheorghiţă: ”Săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare care să combine vaccinuri diferite!”

- Social - iulie 1, 2021
vacin
Distribuie

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, dr. Valeriu Gheorghiţă a anunțat că săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinuri diferite.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, Valeriu Gheorghiţă a invocat varianta unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinul efectuat cu prima doză de la compania AstraZeneca şi a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager.

Ulterior, dr. Valeriu Gheorghiță a explicat că sunt identificate anumite categorii de persoane la care se poate lua în calcul administrarea unei doze de vaccin cu tehnologie diferită, fie de la Pfizer, fie de la Moderna.

Președintele CNCAV a precizat că ‘reactogenitatea, adică intensitatea reacțiilor adverse a celor comune, pare a fi ușoară spre medie, în cazul în care se combină vaccinuri ce folosesc tehnologie diferită.

Agenția Europeană a Medicamentului a transmis că, la acest moment, nu se poate face o recomandare în acest sens, dar sunt deja cel puțin patru state la nivel UE care folosesc schema de vaccinare heterologă.

Service camioane
Comments are closed.