Universitatea Alba Iulia într-o alianță cu alte instituții similare europene

- Din Judet - decembrie 12, 2023
Distribuie

În calitate de rector al Universității „1 Decembrie 1918” am avut privilegiul de a participa, la Bruxelles, la ceremonia de semnare a unui Memorandum, marcând astfel înființarea unei alianțe universitare de excepție. Această alianță include prestigioase instituții de învățământ superior: University for Continuing Education Krems din Austria, National Conservatory of Arts and Crafts din Franța, Andrássy University din Budapesta, Ulm University din Germania, Università Cattolica del Sacro Cuore din Italia, Cardenal Herrera University din Spania, Lucerne University of Applied Sciences and Arts din Elveția, Turku University of Applied Sciences din Finlanda și University of Applied Sciences din Utrecht, Olanda.

Formarea acestei alianțe reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea UAB, deschizând calea spre colaborări fructuoase cu instituții europene de învățământ. Viziunea noastră comună este de a crea un mediu academic dinamic, care să sprijine cercetarea interdisciplinară, mobilitatea studenților și profesorilor, și să contribuie la dezvoltarea societății printr-un învățământ de calitate.

Implicarea noastră în această inițiativă ne entuziasmează deoarece reprezintă o oportunitate semnificativă de a potența eforturile noastre în domeniul educației și cercetării. În plus, această alianță va sprijini creșterea vizibilității internaționale a Universității „1 Decembrie 1918”.

Daniel Breaz, rectorul Universității Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.