Un nou premiu pentru comuna Ciugud: Premiul Digital Transformation for Smart Village

- Administratie - decembrie 12, 2022
Distribuie

Cu deosebită onoare, am primit Premiul Digital Transformation for Smart Village, care reprezintă o recunoaștere națională a eforturilor Primăriei Ciugud, din ultimii ani, pentru transformarea digitală a administrației publice locale din România.

GALA DIGITAL TRANSFORMATION (DX) 2022, un eveniment ajuns în acest an la cea dea XIX-a ediție, a avut loc zilele trecute la București, fiind organizată de Digital Transformation Council, în colaborare cu Revista Comunicații Mobile şi TelecomTV România.

Premiul I-a fost înmânat domnului Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud:

„Transformarea digitală a României înseamnă să punem accent pe oameni, nu doar să implementăm softuri și soluții digitale. Astfel, digitalizarea serviciilor publice înseamnă să te gândești la oameni și la nevoile lor, să le ușurezi interacțiunea cu administrația locală, să le economisești timpul și, nu în ultimul rând, să eficientizezi activitatea instituției publice. De câțiva ani buni, Ciugudul promovează conceptul „smart village” și este exemplu de bune practici în transformarea digitală a administrației publice. Ciugudul de astăzi, smart și european, este însă construcția unei echipe de oameni, care au avut viziune și au înțeles nevoile cetățeanului”, a spus primarul Gheorghe Damian.

Primăria Ciugud este extrem de prietenoasă cu tehnologia: oferă cetățenilor numeroase servicii digitale, are dezvoltate propriile aplicații informatice sau chiar o platformă on-line pentru sprijinirea producătorilor locali (Aprozarul Virtual).

Recent, echipa de la Ciugud a reușit o nouă premieră pentru mediul rural: a desființat tradiționala casierie, iar cetățenii își achită toate taxele și impozitele locale doar electronic. Au la dispoziție patru soluții electronice de plată: stații de plată în fiecare sat, o aplicație pentru telefonul mobil, o platformă de servicii publice digitale și ghișeul.ro.

Ciugud Smart Village este cel mai bine conturat proiect de tip smart village din România și este exemplu de bune practici atât în țară, cât și în străinătate.

Primăria Comunei Ciugud

Service camioane
Comments are closed.