Un membru CNA vrea ca instituția să publice cu nume și prenume patronii televiziunilor „de partid”: sunt în potenţial conflict de interese şi pot vulnerabiliza conţinutul editorial

- Nationale - mai 23, 2024
Distribuie

Mircea Toma, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a cerut instituției să facă publice numele și prenumele patronilor televiziunilor care au legături politice directe, susținând că aceștia se află într-un potențial conflict de interese și pot afecta imparțialitatea conținutului editorial.

Într-o ședință recentă a CNA, Mircea Toma a prezentat o listă cu proprietarii de televiziuni care sunt fie politicieni, fie candidați la alegerile locale, propunând ca aceasta să fie făcută publică. „Publicul trebuie să știe atunci când o televiziune sau un post de radio este deținut de un om politic,” a argumentat Toma, conform paginademedia.ro.

Propunerea sa a fost întâmpinată cu rezistență din partea majorității membrilor CNA, ceea ce a dus la respingerea inițiativei.

„E vorba despre o propunere de transparență a persoanelor care sunt proprietari ai instituțiilor mass-media convenționale, radiodifuzori radio și TV, persoanele care sunt în potențial conflict de interese și care pot vulnerabiliza conținutul editorial prin faptul că, în timp ce sunt proprietarii unor instituții media, sunt și membri ai unor partide sau chiar candidează la alegeri,” a explicat Mircea Toma.

În replică, Monica Gubernat, președintele CNA, a declarat: „Nu este în atribuția noastră și înseamnă că ne implicăm în campania electorală fără să avem acest atribut.”

The post Un membru CNA vrea ca instituția să publice cu nume și prenume patronii televiziunilor „de partid”: sunt în potenţial conflict de interese şi pot vulnerabiliza conţinutul editorial first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.