Un german a fost numit în fruntea sitului arheologic Pompei

- Externe - februarie 20, 2021
Distribuie

Actualul director al sitului arheologic italian de la Paestum, germanul Gabriel Zuchtriegel, va prelua conducerea sitului antic Pompei, clasat de UNESCO în patrimoniul umanităţii, a anunţat sâmbătă ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, transmite AFP.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la Colosseumul de la Roma, ministrul i-a transmis „cele mai bune urări de succes lui Gabriel Zuchtriegel, care renunţă la munca sa extrem de pozitivă de la Paestum pentru o misiune entuziasmantă: cel mai frumos post din lume pentru un arheolog”.

„Pompei reprezintă o renaştere, un model pentru întreaga Europă în ceea ce priveşte gestionarea fondurilor comunitare. Un loc unde am reînceput să facem cercetări şi săpături arheologice”, a declarat ministrul italian. În urmă cu câţiva ani situl Pompei, victimă repetată a unor surpări, a fost ameninţat de UNESCO cu retragerea de pe lista locaţiile aflate în patrimoniul umanităţii înainte de a fi salvat de un mare proiect financiar susţinut de Uniunea Europeană.

Service camioane
Comments are closed.