Un băiat din Meteș s-a rănit la o mână după ce s-a jucat cu niște petarde

- Din Judet - decembrie 18, 2023
Distribuie

În cursul zilei de duminică, 17 decembrie, Echipajul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia în cooperare cu un echipaj SAJ cu Medic au fost solicitați să intervină în comuna Meteș pentru acordarea primului ajutor medical calificat la un pacient în vârstă de 15 ani.

În urma jocului cu materiale pirotehnice (petarde), băiatul a suferit mai multe leziuni la o mână.

La sosirea forțelor de intervenție la locul producerii evenimentului pacientul se afla în stare de șoc, semiconștient. După acordarea ajutorului medical, băiatul, a fost transportat și predat la UPU Alba, în stare conștientă.

ISU Alba: „Pe această cale dorim sa transmitem un semnal de alarmă atât părinților cât și tuturor celor care intenționează sa folosească aceste materiale pirotehnice pentru ca de multe ori s-a soldat cu evenimente mult mai grave!

În acest sens, recomandăm respectarea unor masuri de siguranță, contribuind astfel împreuna la asigurarea unei atmosfere liniștite alături de cei dragi nouă”.

Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii. NU merită să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.

ISU Alba reamintește: pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte. Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată și poate fi periculoasă.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor sau echipamentelor de încălzire.

𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑜𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑢𝑛𝑜𝑟 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑝𝑜𝑡 𝑓𝑖 𝑜𝑏𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑙𝑎𝑡𝑓𝑜𝑟𝑚𝑒𝑖 𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑟𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑢𝑟𝑔𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑓𝑖𝑖𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎𝑡𝑖𝑡.𝑟𝑜 𝑠̦𝑖 𝑎𝑝𝑙𝑖𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙 𝐷𝑆𝑈 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑓𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑎̆𝑟𝑐𝑎𝑡𝑎̆ 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝐴𝑝𝑝 𝑆𝑡𝑜𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝐺𝑜𝑜𝑔𝑙𝑒 𝑃𝑙𝑎𝑦.

Service camioane
Comments are closed.