Anunturi PubliceDin JudetSanatateStirile Zilei

Ultimul centru de vaccinare funcțional din județul Alba își va suspenda activitatea!

centru

Urmare a Ordonanței de Urgență nr. 44/14.04.2022, începând cu data de 12.05.2022 ultimul centru de vaccinare funcțional din județul Alba, și anume cel organizat în incinta Sălii de sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își va suspenda activitatea.

Articolul XIII, alin (1) din OUG menționată prevede că: ”Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 organizate, potrivit prevederilor Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.031/2020, cu modificările și completările ulterioare, în alte locații decât cele din cadrul unităților sanitare publice cu paturi își încetează activitatea în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”. Tot aici, la alin. (4), se prevede că ”începând cu data de 1 iulie 2022, activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se realizează exclusiv prin cabinetele de asistență medicală primară organizate potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea și funcționarea cabinetelor medicale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății”.

În acest răstimp de aproximativ 1 lună și jumătate continuitatea vaccinării va fi asigurată de acele cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba pentru vaccinare anti COVID. Aceștia pot vaccina, la cerere, și persoane care nu sunt înscrise pe listele proprii de pacienți. Persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID sunt sfătuite să ia legătura cu medicul de familie sau cu CAS Alba.

Persoanele care trebuie să primească doza II de vaccin anti-COVID după data de 12 mai 2022 când se închide Centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918” vor fi direcționate spre unul dintre medicii de familie pentru realizarea rapelului.

COMENTEZI?