Transportul județean, un mare eșec cu Ion Dumitrel la Consiliul Județean Alba

- Actualitate - aprilie 9, 2024
Distribuie

Transportul județean de persoane prin curse regulate a ajuns un eșec total cu Ion Dumitrel în fruntea Consiliului Județean Alba. De la un an la altul, oamenii din diferite zone ale județului au avut la dispoziție tot mai puține autobuze și au trebuit să apeleze tot mai mult la mila altor șoferi. Numărul autobuzelor care ajung în satele din Alba este tot mai redus, iar oamenii se confruntă tot mai mult cu probleme de mobilitate.

Corneliu Muresan, în calitate de consilier județean al #PSD și subprefect al județului Alba, a fost singurul care a venit cu soluții concrete pentru a rezolva problema transportului județean de persoane prin curse regulate. Acesta a propus gruparea traseelor care aduc câștiguri mai mari pentru transportatori, cu cele mai puțin avantajoase financiar, astfel încât tot județul să fie acoperit, iar autobuzele să deservească toate satele din județ. Soluția sa nu a fost luată în considerare și am ajuns, astăzi, să avem un județ cu mari probleme de mobilitate în care oamenii sunt nevoiți să apeleze la taxi, dacă situația financiară le-o permite. În caz contrar, ei rămân ”blocați” de lume.

De asemenea, Corneliu Muresan a propus #achiziționarea unei flote proprii de autobuze, având în vedere că transportul public de persoane este o responsabilitate a Consiliului Județean Alba. Această măsură ar putea rezolva multe dintre problemele actuale legate de mobilitate. Cum s-a putut în alte județe, se poate și în Alba. La noi în județ, biletul de autobuz e tot mai scump, iar traseele nu sunt corelate între ele. Cursa de Arieșeni-Câmpeni trebuie corelată cu cea de Câmpeni-Alba Iulia, la fel cum cursa Cetatea de Baltă-Blaj, trebuie corelată cu cea din Blaj spre Alba Iulia. Acestea sunt doar două exemple.

Bani pentru achiziționarea de autobuze și crearea unui serviciu intern #sunt în bugetul Consiliului Județean Alba, la fel cum au existat, sute de mii de euro, pentru a plăti procesele pierdute de Dumitrel cu transportatorii, din cauza lipsei sale de profesionalism și a unor decizii care favorizat anumite firme de transport.

Este mai greu pentru Ion Dumitrel, care are șofer personal, să realizeze toate aceste lucruri. PSD Alba și Corneliu Mureșan vor ca autobuzele să ajungă în fiecare sat din Alba și o administrație județeană care să îi respecte pe cei nevoiți să facă naveta pentru a pune pe masă o pâine.

PSD Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.