Topul celor mai furate mărci de mașini din România

- Anchete - decembrie 13, 2021
Distribuie

Deși se găsesc la prețuri derizorii anumite modele, în ziua de azi, în România încă se mai practică furtul mașinilor. În ultimii ani, în țară s-au furat peste 1500 de mașini pe an. Mașinile furate de cele mai multe ori sunt cele închiriate de la firme specializate pe închirieri de mașini sau mașinile uitate deschise și neîncuiate de către proprietari.

Top 7 cele mai furate mărci de mașini din țară 

Unele dintre cele mai furate mărci de mașini sunt și printre cele mai preferate de români. Atunci când vrei să cumperi o mașină, fă o scurtă verificare pe https://www.carvertical.com/ro pentru a vedea dacă este înregistrată în vreo bază de date internațională și declarată ca fiind furată. Nu puține sunt cazurile în care mașinile furate sunt puse ulterior spre vânzare. 

  • Dacia – conform statisticilor, Dacia este printre mărcile de mașini preferate de români. Când spunem preferate, nu ne referim doar la faptul că sunt extrem de solicitate spre achiziție, ele sunt preferate și de hoții de mașini. 
  • Mercedes-Benz – Clasa S, C sau A, Sprinter, se numără printre modelele preferate de hoți. Luxoase și iubite de toată lumea, au devenit preferate și printre alte categorii de iubitori de mașini.
  • BMW – gurile rele spun că BMW-ul este cea mai furată marcă de mașini. X5, X3, seria 3, seria 7 se numără printre ˝doritoare˝. 
  • Volkswagen – din gama Volkswagen, Passat-ul și Golf-urile sunt cel mai des ochite. Anul acesta, pe listă se numără și un Volkswagen Crafter.
  • Audi – mașinile din gama Audi fac parte din categoria claselor medii, fiind preferate și ele de către hoții de mașini. 
  • Opel – Astra, Zafira, Ascona, Insignia, Movano, ocupă și ele un loc fruntaș în topul celor mai furate mărci de mașini.
  • Renault – Clio, Megane, Scenic și Trafic. Aceste modele continuă clasamentul și deși contrar anumitor păreri, hoții de mașini chiar preferă astfel de mașini. 

Cazuri de furturi de mașini aferente mărcilor Citroen, Peugeot, Fiat și Volvo sunt mai rar întâlnite. Primele trei au un număr limitat de doritori și cumpărători, iar Volvo este considerată a fi cea mai sigură și greu de furat mașină. Desigur, dacă un șofer uită cheia în contact, atunci Volvo va fi încă un număr pe lista mașinilor furate din România.

Măsuri de luat pentru prevenirea furtului mașinii 

Fiecare dintre noi avem obligația să ne îngrijim mașina și să o protejăm cât putem de bine. Pentru a evita furtul autoturismului sau furtul diverselor lucruri din mașină, este important să luăm o serie de măsuri, menite a descuraja hoții. 

Atunci când sunteți în oraș, evitați să lăsați cheile în contact, chiar dacă părăsiți mașina doar ca să treceți strada pentru un covrig sau o cafea. Chiar dacă o puneți pe avaraii și vă întoarceți rapid la mașină, încuiați mașina și luați cheia cu voi. 

Dacă locuiți la bloc și nu dispuneți de garaj, asigurați-vă întotdeauna că ați închis bine ușile mașinii și ați încuiat-o. Verificați de asemenea și geamurile și portbagajul, toate trebuie să fie închise și blocate. 

Chiar dacă locuiți la casă și dispuneți de curte sau garaj pentru mașină, nu lăsați cheia niciodată în contact. Hoții experți pot deschide cu ușurință ușa garajului.

Montarea unui sistem de supraveghere cu bătaie directă pe mașină poate fi de asemenea o soluție. Camera de supraveghere va descuraja hoții, iar voi vă veți păstra mașina în siguranță. 

Ca o măsură adițională, alarma pentru mașină este extrem de folositoare, întrucât în momentul declanșării va atrage atenția celor din jur, reușind să pună hoții pe fugă.

Un lucru extrem de important și care ar trebui să devină o regulă, alături de cele 10 porunci, este ca niciodată să nu lăsați în mașină certificatul de înmnatriculare, cartea de identitate a mașinii sau cheia de rezervă. În cazul în care sunteți beneficiari de asigurare CASCO, asiguratorul nu vă va despăgubi dacă nu puteți face dovada certificatului de înmatriculare, cărții de identitate sau cheii de rezervă.

Service camioane
Comments are closed.