Top surpriză – Țiriac pe locul 2. Cine sunt cu adevărat cei mai bogați români

- Nationale - noiembrie 29, 2023
Distribuie

Locul 1 – Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman): Avere – 16 mld. lei

Lanțul de magazine de bricolaj Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a raportat în 2022 un profit net de 1,7 miliarde de lei, cel mai mare din istoria companiei. Citește articolul complet AICI.

Locul 2 – Ion Țiriac: Avere – 10 mld. lei

Printre altele, în 2013, Țiriac Group a intrat și în sectorul energiei, devenind un producător de energie verde. În cadrul diviziei de energie a fost dezvoltat, în județul Prahova, un parc de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 8 MW.

Locul 3 – Daniel Dines (UiPath): Avere – 8 mld. lei

Ultimele rezultate financiare ale UiPath oferă o imagine complexă asupra evoluției companiei, întrucât prezintă atât vești bune legate de creșterea veniturilor, cât și umbra litigiilor colective care planează asupra acesteia.

Locul 4 și 5 – Ion Stoica și Matei Zaharia (DataBricks): Avere – 7,6 mld. lei

Au plecat din România și s-au axat pe munca lor academică, însă nu se așteptau la un astfel de succes. Compania americană DataBricks este evaluată la 43 de miliarde de dolari, după ce, anul acesta, a obținut o finanțare de peste 500 de milioane de dolari, fonduri pe care intenționează să le folosească pentru a construi modele de bază în parteneriat cu Nvidia.

Locul 6 – Familia Talpeș (Bitdefender): Avere – 4,9 mld. lei

Producătorul global de soluţii de securitate informatică Bitdefender este una dintre cele mai puternice companii de IT pornite din România. Fondată de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş în urmă cu mai bine de trei decenii, compania s-a extins puternic la nivel mondial și a avut anul trecut afaceri de 1,4 miliarde de lei, mai mari cu 34%, şi un profit net de 292,3 milioane de lei.

Locul 6 – Ștefan Vuza (Chimcomplex): Avere – 4,9 mld. lei

Într-un interviu recent acordat Forbes România, Ștefan Vuza oferea câteva sfaturi antreprenorilor la început de drum, debutând cu un principiu simplu: „Perseverența bate talentul!”. Cu afaceri de peste 2,2 miliarde de lei și un profit net de 266 de milioane de lei în 2022, Chimcomplex Borzești și-a stabilit o strategie de creștere și o serie ambițioasă de investiții, susținute prin fonduri europene și PNRR, ce vizează decarbonizarea, valorificarea energiei hidrogenului, dezvoltarea energiei verzi regenerabile și diversificarea producției.

Locul 8 – Anastasia Soare (Anastasia Beverly Hills): Avere – 4 mld. lei

Un alt an înfloritor pentru afacerile „Reginei Sprâncenelor”, care continuă să înregistreze o creștere de două cifre în averea sa pentru al doilea an consecutiv. Citește articolul complet AICI

Locul 9 – Anca Vlad (Fildas-Catena): Avere – 3,3 mld. lei

Grupul Fildas-Catena, deținut de antreprenoarea Anca Vlad, își continuă consolidarea poziției de lider pe piața de distribuție și retail farmaceutic din România. Fildas Trading, cea mai mare companie a grupului, a raportat o cifră de afaceri record în 2022.

Locul 10 – Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu (One United Properties): Avere – 2,6 mld. lei

Dacă anul 2022 a însemnat pentru Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii și acționarii principali ai companiei de dezvoltări imobiliare One United Properties, diversificarea portofoliului prin extinderi și achiziții strategice, 2023 a adus consolidarea afacerilor și transformarea sau vânzarea unor active.

Locul 10 – Alin Niculae: Avere – 2,6 mld. lei

Cel mai mare petrolist independent din România și-a dublat afacerile și are în plan extinderea pe piaţa de retail. Dar asta nu este tot.

La peste 20 de ani de la lansare, Oscar Downstream a devenit cel mai mare jucător independent din piaţa petrolieră locală. Controlată în proporţie de 95% de offshore-ul omului de afaceri Alin Niculae, compania a înregistrat afaceri-record de 7,1 miliarde de lei, în creștere cu 88%, și un profit de 351,3 milioane de lei

The post Top surpriză – Țiriac pe locul 2. Cine sunt cu adevărat cei mai bogați români first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.