Teatrul de Păpuși „Prichindel” invitat la Festivalul EuroMarionete de la Arad

- Evenimente - octombrie 28, 2022
Distribuie

Teatrul de Păpuși „Prichindel” continuă seria preznțelor în festivaluri. Invitația vine acum din partea Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad și este pentru Festivalul Internațional de Arta Animației „EuroMarionete”, festival aflat în acest an la cea de-a XXI-a ediție.

Așadar, marți, 1 noiembrie 2022, Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia va susține două reprezentații cu spectacolul „Regele supărat pe clovn”, de Matei Vișniec, regia Radu Dinulescu, pe scena de la Sala Trupei de Marionete, de la orele 11.00 și 13.00.

„Regele supărat pe clovn” este un spectacol special al teatrului nostru, prin proiecțiile 3D stereoscopice, care, cu siguranță, vor încânta publicul arădean, indiferent de vârstă.

„Piesa lui Matei Vișniec este o parabolă despre relația dintre artă și putere, despre râs și autoritatea regelui, și pune problema artistului (în ocurență a clovnului) într-o lume în care voința puterii (a regelui) poate decide că societatea nu mai are nevoie de râs (artă). Spectacolul „Regele supărat pe clovn” cuprinde în estetica sa, pe lângă componenta teatrală, elemente de imagine 3D stereoscopică și teatru de obiecte”, regizorul precizează Radu Dinulescu

Echipa spectacolului:

Autor: Matei Vișniec
Regia și adaptarea scenică: Radu Dinulescu
Grafică 3D stereoscopică: Armand Richelet-Kleinberg
Scenografia: Elena Ilaș
Sculptura: Florin-Lucian Marin
Ilustrația muzicală: Radu Dinulescu
Muzica: QED
Distribuția pe roluri: Mădălin Costea, Teodora Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu
Regia tehnică: Elena Madaras
Lumini și proiecții video: Ovidiu Tămășan, Călin Popa
Sunet: Florin Andrea
Mașinist: Gheorghe Hațegan
Manager: Ioana Bogățan

„Nerăbdare, emoție, bucurie – sunt sentimentele care ne încearcă, de fiecare dată, când pășim pe scenele festivalurilor din țară sau din străinătate. Iar satisfacția pe care o simțim la aplauze este una de nedescris”, spune Cristina Smadea, secretarul literar al teatrului.

Service camioane
Comments are closed.