Teatrul de Păpuși „Prichindel” a fost invitat să participe la un festival de prestigiu

- Evenimente - septembrie 27, 2021
alba
Distribuie

Teatrul de Păpuși „Prichindel” a fost invitat să participe, în perioada 27 – 29 septembrie 2021, la Festivalul Internațional de Animație „Sub masca lui Merlin” – o ediție altfel, așa cum a fost și precedenta, pe care organizatorii și-o doresc a fi ultima sub această denumire, festival care a purtat, de fapt, de la începuturile sale, denumirea de Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin”.

Invitația colegilor noștri de la Timișoara este onorantă, aducând bucuria de a fi prezenți pe scenele din țară. Mai ales că am pregătit spectatorilor din Timișoara un spectacol original și special.

Așadar, spectacolul „Regele supărat pe clovn”, în regia și adaptarea lui Radu Dinulescu, după un text de Matei Vișniec, este propunerea noastră pentru acest festival, care va fi susținut în data de 28 septembrie 2021, de la orele 10:00, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara.

„Regele supărat pe clovn” este un proiect câștigat la AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), inițiat de Asociația Thespis și derulat în parteneriat cu Teatrul de Păpuși „Prichindel”.

„Piesa lui Matei Vișniec este o parabolă despre relația dintre artă și putere, despre râs și autoritatea regelui, și pune problema artistului (în ocurență a clovnului) într-o lume în care voința puterii (a regelui) poate decide că societatea nu mai are nevoie de râs (artă).

Spectacolul „Regele supărat pe clovn”, cuprinde în estetica sa, pe lângă componenta teatrală, elemente de imagine 3D stereoscopică și teatru de obiecte.” Spune Radu Dinulescu.

Echipa spectacolului:

Autor: Matei Vișniec

Regia și adaptarea scenică: Radu Dinulescu

Grafică 3D stereoscopică: Armand Richelet-Kleinberg

Scenografia: Elena Ilaș

Sculptura: Florin–Lucian Marin

Ilustrația muzicală: Radu Dinulescu

Muzica: QED

Distribuția: Mădălin Costea,Teodora Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu

Regia tehnică: Elena Madaras

Lumini: Ovidiu Tămășan, Călin Popa

Sunet: Florin Andrea

Mașinist: Gheorghe Hațegan

Manager: Ioana Bogățan

Ochelarii sunt pregătiți, Regatul Alandala pregătit și el să își deschidă poarta, așteptând spectatorii timișoreni să intre într-o lume magică, amuzantă, dar și serioasă deopotrivă.

Service camioane
Comments are closed.