TALCIOCUL NU SE MAI DESCHIDE! Târgul de vechituri – interzis de Jandarmerie, conform spuselor Primăriei Alba Iulia! Un nou conflict politic la mijloc???

- Administratie - mai 15, 2021
Distribuie

Cu doar câteva minute în urmă, se pare că „războiul diplomațiilor” COVID-19 a mai făcut o victimă: TALCIOCUL (târgul de vechituri) din Alba Iulia. Anunțat cum că se va deschide începând de mâine, duminică, 16.05.2021, Primăria Alba Iulia a remis un comunicat prin care a precizat că Jandarmeria Alba s-ar fi opus acestui plan.

Redăm mai jos comunicatul, cu mențiunea că pare destul de ciudat cum Jandarmeria a intervenit, și nu CJSU sau nici măcar Comitetul local pentru situații de urgență. Cum Jandarmeria este în coordonarea Prefecturii Alba, nu ar fi de mirare să fi fost chiar o nouă șicană politică între Prefectura (PNL) și Primărie (USR), pe fondul circului tot mai agresiv al PSD Alba. Noroc că AUR era la plantat de copaci sau s-a pierdut în spațiu, că lucrurile ar fi fost și mai interesante.

Este extrem de ciudat cum tocmai Jandarmeria intervine în această chestiune și nu experții în sănătate, respectiv DSP Alba, care până la acest moment nu a remis nicio comunicare în acest sens. După cum se știe, Jandarmeria este parte a MAI și nu are absolut nimic de-a face cu o pandemie sanitară (în afară de amenzi și ordine publică, uneori chiar posibile abuzuri)… Fără medici, virusologi și imunologi în propriile structuri, Jandarmeria, ca și multe alte instituții (MAI, APA CTTA, Electrica etc) fac parte din acel așa-zis consiliu de „experți”, alias Comitetul Județean pentru Situații de Urgență….” .

„În urma discuțiilor purtate de către administratorul societății care organizează activitățile comerciale din piața ”Talcioc” și conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi, s-a stabilit ca redeschiderea acesteia să fie amânată, deși administrația locală și-a dorit acel lucru.PRECIZĂM FAPTUL CĂ PRIMĂRIA MUNICIPULUI ALBA IULIA NU ESTE IMPLICATĂ ÎN ORGANIZAREA ACTIVITĂȚILOR COMERCIALE DIN TALCIOC. Terenul pe care se desfășoară piața ”Talcioc” este concesionat de către primărie unui operator privat care organizează activitățile comerciale.Redeschiderea pieței ”Talcioc” se va face, cu respectarea legii, în urma discuțiilor dintre agentul economic concesionar și Inspectoratul Județean de Jandarmi.Vom discuta, săptămâna viitoare, cu toate instituțiile abilitate pentru a găsi, cât mai rapid, o variantă legală de redeschiderea a pieței, deoarece, în opinia noastră, nu ar trebui ca această activitate să fie interzisă, având în vedere trendul descendent al cazurilor și faptul că situația epidemiologică din Alba Iulia s-a îmbunătățit considerabil.̆ „, se arată în comunicatul Primăriei Alba Iulia.

Service camioane
Comments are closed.