Tablou pictat de Van Gogh, furat în timpul pandemiei, găsit și recuperat

- Nationale - septembrie 13, 2023
Distribuie

Un tablou celebru pictat de Vincent Van Gogh, intitulat „Grădina de primăvară,” care fusese furat dintr-un muzeu olandez în 2020 în timpul pandemiei, a fost recuperat și se va întoarce la muzeul deținător. Anunțul privind recuperarea acestei opere de artă de mare valoare a fost făcut recent de către instituția care are în grijă tabloul.

Muzeul a transmis un comunicat în care se arată: „Avem o veste bună, incredibilă. Tabloul Grădina de primăvară… s-a întors la Muzeul Groninger la trei ani și jumătate de la furt.” Tabloul, care datează din 1884, fusese furat din Muzeul Singer Laren, situat la est de Amsterdam, unde fusese împrumutat pentru o expoziție.

Furtul tabloului, care a avut loc în mijlocul pandemiei de COVID-19 în martie 2020, a stârnit o atenție internațională considerabilă și o investigație amănunțită. Recuperarea lui reprezintă o veste excelentă pentru lumea artei și patrimoniului cultural, iar tabloul va putea fi din nou admirat de publicul larg în cadrul Muzeului Groninger.

Detaliile cu privire la modul în care tabloul a fost recuperat nu au fost dezvăluite încă, dar această reîntoarcere a unei opere de artă semnificative este un motiv de bucurie pentru iubitorii de artă și pentru comunitatea culturală.

The post Tablou pictat de Van Gogh, furat în timpul pandemiei, găsit și recuperat first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.