Studiile aduc bani în plus la pensie!

- Nationale - martie 8, 2024
Distribuie

Anul 2024 aduce vești bune pentru românii cu studii superioare, deoarece noul regulament privind calculul pensiilor intră în vigoare începând cu 1 septembrie. Legea 360/2023 înlocuiește vechiul sistem de pensii și vine cu modificări esențiale pentru cei care au urmat studii superioare sau au avut alte perioade asimilate.

Potrivit noului act normativ, românii care au absolvit o formă de învățământ superior vor primi o creștere semnificativă a pensiilor în funcție de durata studiilor și alte perioade asimilate. Astfel, pentru fiecare an de studii universitare absolvit, aceștia vor primi o creștere de 0,25 puncte de pensie, iar pentru fiecare an de master sau doctorat vor beneficia de încă 0,25 puncte de pensie.

De asemenea, perioadele asimilate includ și stagiul militar, anii petrecuți în șomaj sau alte activități corespunzătoare, iar fiecare an din aceste perioade va aduce un sfert de punct de pensie în plus.

Practic, un român care a urmat o facultate de 4 ani și a absolvit un masterat de 2 ani ar putea primi o creștere a pensiei cu un punct și jumătate, ceea ce înseamnă o sumă semnificativă în plus lunar.

The post Studiile aduc bani în plus la pensie! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.