Ștafeta Veteranilor la Alba Iulia, în drum spre Carei

- Din Judet - octombrie 17, 2022
Distribuie

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” au purtat astăzi ștafeta galbenă Invictus în drumul ei spre „brazdele libere din Carei”. În această dimineață, elevii militari au primit din partea voluntarilor Invictus ștafeta și au alergat alături de aceștia într-un efort comun de a întregii, în mod simbolic, Drapelul Național, la Carei, cu ocazia Zilei Armatei României – 25 octombrie.

Cei 10 elevi, coordonați de doamna profesoară de educație fizică, Geanina Ilie și voluntarili din cadrul Jandarmeriei Sibiu și ai Clubului Sportiv Comunitar Sibiu au plecat din curtea colegiului, fiind încurajați de către comandantul colegiului, colonel Marcel Domșa și colegi, urmând traseul Bulevardul Transilvaniei, Cetatea Alba Carolina, centrul municipiului Alba Iulia, până la ieșirea spre municipiul Aiud, de unde alți volutari Invictus au preluat ștafeta.

Elevii militari au purtat cu mândrie ștafeta galbenă, cu gândul la tricolor și la toți cei care s-au jertfit pentru ţară, pentru credinţă, pentru libertate, pentru un ideal.

„Sunt mândru că am putut face parte din lotul care a alergat pentru acest scop nobil. Mă simt foarte onorat că am putut trăi aceste momente, aș fi fost în stare să aleg și mai mult, pentru a duce stafeta cât mai departe. Pentru mine alergarea este o plăcere, iar când scopul alergării are un așa renume, totul devine mai interesant. Eu am mai participat și anii trecuți la Ștafeta Invictus și sper să o fac și de acum înainte, în anii ce urmează. Pentru cei care vor alerga în continuare, le doresc succes în îndeplinirea acestui obiectiv, de a duce stafeta la Carei, în onoarea eroilor și veteranilor răniți pe frontul de luptă”, a spus elev sergent Lucian Matei.

„Mă bucur că am avut onoarea să particip la această activitate în cinstea eroilor și veteranilor de război ai Armatei Române și că am putut să le aducem un omagiu prin intermediul sportului, reușind astfel să continuăm această tradiție ce pune în lumină onoarea, patriotismul, curajul, sacrificiul în slujba țării, de care înaintașii noștri au dat dovadă și pentru care merită apreciați. Go invictus!”, a spus eleva fruntaș Alexandra Petruțiu.

„Încă de anul trecut m-am simțit onorat să particip la Ștafeta Veteranilor. Și anul acesta am alergat cu plăcere pentru a aduce un omagiu eroilor căzuți pe câmpurile de luptă și veteranilor de război. Mă simt mândru că am reușit să parcurg o bucată din drumul ștafetei și că am ajutat la îndeplinirea acestei misiuni, aceea de a duce ștafeta pe brazdele din Carei”, a mărturisit elev fruntaș Raul Cazan.

„A fost o experiență frumoasă .Sunt recunoscătoare pentru că am putut să-mi manifest respectul față de eroii și veteranii Armatei României. Pentru mine ștafeta veteranilor a fost o lecție de patriotism și un mod de a-mi arăta respectul și aprecierea pentru militarii români căzuti pe front”, a spus eleva fruntaș Georgia Suciu.

Au alergat în ștafeta galbenă elevi sergent Lucian Matei, Laurențiu Croitor, Daniel Săceanu, Sebastian Tomuș, elevi caporal Ionuț Marian, Alexandru Duca și elevii fruntaș Szasz Alexandru, Raul Cazan, Alexandra Petruțiu și Georgia Suciu.

Ajunsă în acest an la cea de-a IX-a ediție, „Ştafeta Veteranilor” va străbate toate judeţele ţării urmând să ajungă în data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României, la Carei. An de an, începând din 2014, Ștafeta Veteranilor este purtată pe trei trasee de către voluntari Invictus din toată țara, alergători și cicliști, militari și civili, în semn de respect pentru eroii şi veteranii României.

Comunicat

Service camioane
Comments are closed.