Sportivul CS Unirea Alba Iulia, Ionuț Zincă – campion național la orientare în proba de semimaraton

- Din Judet - aprilie 5, 2022
Distribuie

În weekendul trecut, 2-3 aprilie, la Gilău, județul Cluj, s-au desfășurat finalele campionatului național de Orientare în proba de semimaraton (cea mai lungă probă din orientare) și prima etapă din Campionatul național de Sprint Urban. 

La seniori, finala campionatului național de semimaraton a fost dominată autoritar de către uniristul Ionuț ZINCĂ, care și-a adjudecat titlul de campion național la finalul traseului parcurs într-o oră, 40 de minute și 57 de secunde. Acesta l-a devansat cu peste 5 minute pe ocupantul locului secund, Peter Divin (CS Ady Liceum Oradea) și cu aproape 10 minute pe câștigătorul medaliei de bronz, Lorand Vigh (CS TranSilva Cluj). Al doilea sportiv de la CS Unirea aflat în cursa seniorilor, Milea Radu, a încheiat pe locul 9, la finalul unui traseu dur, parcurs cu o accidentare la picior.

Din păcate a doua zi de întreceri, Campionatul național de Sprint Urban – etapa I, s-a încheiat nefericit pentru Ionuț Zincă, acesta nefiind clasat din cauza ratării unui post de control. În schimb Tamas BOGYA (CS Unirea Alba Iulia) a terminat cursa pe un onorabil loc 4 iar Radu Milea s-a clasat pe locul 14. 

Aceasta este prima competiție importantă din calendarul secției de Orientare pe anul 2022. Urmează în luna mai campionatele naționale pe echipe și ștafetă, iar apoi, la final de august, vor fi organizate, în România, Campionatele Europei de Sud Est. Etapele din cadrul acestora vor conta și pentru campionatul național.

„Au fost două zile de competiții desfășurate pe o vreme total defavorabilă, dar acestea au fost condițiile pentru toți participanții. Ca de fiecare dată, chiar dacă mai apar probleme, sunt mândru de acești sportivi minunați”, a spus Marius Anghel – responsabil secție Orientare.

Service camioane
Comments are closed.