Sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia – locul 1 la competiția ”Speranțe Olimpice”, la haltere

- Sport - noiembrie 18, 2021
alba
Distribuie

Popa Alex George, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la competiția ”Speranțe Olimpice”, la haltere, ce se desfășoară în perioada 15-18 noiembrie 2021, la Bascov, județul Argeș.

Popa Alex George (11 ani) a concurat la categoria de greutate 49 de kilograme și s-a impus la ambele stiluri (smuls și aruncat), clasându-se astfel pe locul 1 și la total.

La competiție au participat, în total, circa 80 de sportivi, de la cele mai bune cluburi din țară.

”Marile performanțe, la maturitate, nu se pot obține fără mici sacrificii, în copilărie. Avem exemple clare că activitatea școlară poate fi îmbinată cu succes cu sportul de performanță. Felicitări tuturor!”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Sportivii secției de haltere sunt pregătiți de către antrenorii Ioan Frățilă și Daniel Ordean.

La haltere există două stiluri:

– smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă);

– aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția de regulă începe cu stilul ”smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ”aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări.

CS Unirea Alba Iulia, instituție publică subordonată Ministerului Tineretului și Sportului, are 9 ramuri sportive active: atletism, powerlifting, haltere, orientare, box, judo, culturism, tenis de masă și taekwondo. 

CS Unirea Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.