Speed Marathon în județul Alba: Acțiune de combatere a vitezei excesive și prevenirea accidentelor rutiere

- Administratie - aprilie 21, 2023
Distribuie

În cursul zilei de vineri, 21 aprilie 2023, între orele 08.00-12.00, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat, pe DN 14 B, într-o acțiune de tip blitz, care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

În cele 4 ore de acțiune, polițiștii au depistat 44 de conducători auto care au depășit limita legală de viteză, aceștia fiind sancționați cu amenzi în valoare totală de 21.470 lei.

Față de 3 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere, doi dintre ei fiind depistați conducând cu viteze care depășeau cu peste 50 de kilometri/oră viteza legală de circulație, iar unul a fost depistat în timp ce conducea un autoturism cu viteză care depășea cu peste 70 de kilometri/oră limita legală de viteză.

Primilor doi le-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile, iar celui de-al treilea pentru 120 de zile.

În toate cele 3 situații, amenda aplicată a fost în valoare de 1.305 lei.

Activitatea a fost organizată în cadrul operațiunii SPEEDMARATHON, desfășurată la nivelul Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL.

Acțiunile de acest tip vor fi intensificate la sfârșitul săptămânii curente, în scopul prevenirii accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă.

Service camioane
Comments are closed.